ABD'nin kredi notu düşürülecek

Dünyanın en büyük tahvil fonu yöneticisi Pacific Investment Management Co. (Pimco), ABD'nin "mali tiyatro"nun devam etmesiyle kredi notunun düşürüleceğini iddia etti.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Pimco'nun global portfolyo yönetim lideri Scott Mather, "ABD'nin notu düşürülecek sadece ne zaman olacağı belli değil" dedi ve bu not kesiminin yıl sonunda ne gibi bir resim ortaya çıkacağına, buna bağlı olarak da hemen sonrasında gerçekleşebileceğini ifade etti.

ABD'nin Kongre Bütçe Ofisi, mali uçurum olarak da bilinen 2013 yılı başındaki 600 milyar dolarlık hükümet harcama kesintisi ve vergi arttırımının yürürlüğe girmesi durumunda ekonominin bir resesyona gireceği konusunda uyarıda bulundu.

Reklam
Reklam

Mather, Kongre'nin ve Beyaz Saray'ın mali uçurumu önümüzdeki yılın sonuna ertelemek konusunda "vurdumduymaz" davrandığını ifade etti. "Barack Obama'nın tekrar seçilmesi ve Kongre'nin daha çok Cumhuriyetçi ağırlıklı olması, bu anlaşmanın hoş bir zeminde yapılamayacağı ihtimalini daha da güçlendiriyor" diyen Mather, bunun da piyasalarda aksamaya neden olacağını belirtti.