Abdülkadir Molla'nın Idam Edilmesi

 Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şubesi üyeleri, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Hz.Ömer Camisi'nde kılınan cuma namazı sonrası bir araya gelen AGD üyeleri, Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini protesto etti. AGD Van Şubesi Üyesi Cihat Türkmen, yaptığı açıklamada, temel insan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin ve hükümetin güdümündeki idamın apaçık bir zalimlik olduğunu belirtti. İdamı gerçekleştirenleri lanetlediklerini vurgulayan Türkmen, insanların temel hak ve özgürlüklerini ayaklar altına alan Bangladeş hükumetine karşı, çifte standartçı, ikiyüzlü ve çıkar esası güden ABD ve AB'den bir tepki gelmesini beklemediklerini ifade etti. "Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz" diyen Türkmen, Abdulkadir Molla'nın idam edilmesiyle şehadete yürüdüğünü kaydetti. Açıklamanın ardından gıyabi cenaze namazı kılan ve Molla için dua eden AGD üyeleri, olaysız dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: