Abdullah Avcı: Eğitim kulüplerde verilmeli, TFF de denetlemeli

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Eğitim kulüplerde verilmeli, TFF de bunu denetlemeli.'' dedi....

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Eğitim kulüplerde verilmeli, TFF de bunu denetlemeli.'' dedi.
''Büyükleri yenmemizin sebebi onların oynamak istemesi. Arda Turan da söyledi, İspanya’nın gözü Türk futbolunda. Elinde kitapla dolaşan futbolcu arıyorum. Kasımpaşa Üniversitesi'nden mezunum. Altyapı olmadığı için Almanya kendini yeniledi, biz yapamadık.'' diyen Avcı, Skytürk’te yayınlanan Spor Keyfi programına katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Spor Keyfi’nde, Mehmet Ayan, Mustafa Sapraz ve Seyhan Şaşko’nun sorularını cevaplayan Avcı, dört büyükler karşısında aldıkları galibiyetlerin, büyüklere karşı olan motivasyonla açıklanmasını kolaycılık olarak değerlendirdi. Avcı, şunları söyledi:
“Medya ve kamuoyu, büyük takımlar karşısında alınan galibiyetleri yorumlarken hep aşırı motivasyonu öne sürüyor. Ama bu kolaycı bir yaklaşım. Biz bu tür başarıları fazla yaptığımız için daha çok biz bu şekilde gündeme geliyoruz. Fakat işin aslı, spor ahlakı olan, spor kültürü içinde olan herkes kazanabilir.
Büyükler karşısında alınan bu galibiyetlerin açıklaması ise oynamaya çalışana karşı bizim de iyi oynamamız. Yoksa oynatmamaya çalışan ve yakın oynayan, sertliğe başvuran takımlar karşısında, hele hele geriye de düşünce maç kazanmak zor oluyor. Büyükler oynamayı düşünen takımlar olduğu için biz de oynamaya odaklanıyor ve iyi oynayabiliyoruz.”
Türk futbolunun sanılanın aksine Avrupa’da da takip edildiğini belirten Abdullah Avcı, “Geçenlerde Arda Turan da söyledi, İspanya’da Türk futbolu biliniyor, izleniyor. Büyükşehir Belediyespor bile yakından takip ediliyor.” sözleriyle Spor Toto Süper Lig’deki gelişmenin altını çizdi.
Avcı bu sezon kadroda ciddi değişimlere gittiklerini vurgulayarak, “Önde oynayan 5 futbolcumuzla yollarımız ayrıldı. Biz de önde yapılanmaya gittik. Yol haritamızda bu bölgeye ara transferde 1 futbolcu daha almak var. Her teknik adam gibi kendisine de çok sayıda futbolcu önerildi. İnce eleyip sık dokuyoruz. Yoksa İBB de futbolcu mezarlığına dönerdi.” ifadesini kullandı.
Futbolcuların sadece saha içindeki oyuncularının yeterli olmadığını, koltuğunun altında kitapla dolaşan futbolcuların sayısının artmasının, futbolun kalitesini de artıracağını ileri süren Avcı, bu tip futbolculara örnek olarak da oyuncusu Ekrem Ekşioğlu’nun ismini verdi.
Rize kökenli bir ailenin Kasımpaşa’da yetişen çocuğu olduğuna vurgu yapan Abdullah Avcı, Kasımpaşa’nın kendisi için bir üniversite gibi olduğunu, bu semtin hayatında hala önemli bir yer teşkil ettiğini açıkladı.
Bir teknik adam olarak çalıştığı yerde doğru işler yapmak ve izler bırakmak istediğini, ancak yarın gidecekmiş gibi de çantasını hazır tuttuğunu söyleyen Avcı, Türk futbolunun önemli bir sorunu olan altyapı konusunda da ilginç bir öneride bulundu:
“Altyapı önemlidir. Ama altyapıya sadece futbolcu olarak baklamak lazım. Bunun hoca yönü var, kulüp yönü var, toplum, aile, okul yönü var. Toplumsal baskı da var. Altyapıdan neden futbolcu yetişmiyor diyorlar? Bunun yolu, Futbol Federasyonu’nun altyapıları denetlemesinden geçer. Milli Takım’lara gelen genç oyuncular milli takımlarda 2-3 antrenmana çıkıyor. Buralarda verilen eğitimler bu nedenle yetersiz kalıyor.
Eğitimi kulüplerde vermek lazım. Futbolcuları sadece teknik olarak değil genel olarak da hazırlamak lazım. Bu, uzun vadeli bir yatırımdır. Ekip bekleyeceksiniz. TFF de denetleyecek. İşte o zaman jenerasyonları yakalarsınız, 2002’de dünya üçüncüsü olup bir sonraki kupaya gidememek gibi bir durumda karşı karşıya kalmayız. Almanlar gibi daha çabuk toparlanıp yeni jenerasyonu oluşturabiliriz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz