Abdullah Avcı: Genç Futbolcularla Mevcut Havuzu Geliştiriyoruz

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Karma oyuncuları sayesinde Türkiye'de...

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Karma oyuncuları sayesinde Türkiye'de bulunan mevcut oyuncu havuzunu geliştirmek istediklerini söyledi.

A Milli Takımlar tarafından düzenlenen Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Karma Oyuncuları etkinliğindeki maçları takip eden Avcı, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Türkiye'nin haziran ayında Genç ve Ümit Milli Takım olarak organizasyonları olacağını ifade eden genç teknik adam, "Mart ayında ümit milli takım maçlarımız olacak. Mayıs ayında U19 Elit Turu oynanacak. Haziran ayında U20 Dünya Şampiyonası ve Mersin'deki Akdeniz Oyunları olacak. Bu nedenle biz de 1992-1993-1994 doğumlu oyuncuların durumlarını görebilmek için bölgesel milli takım sorumluları ile bu organazisyonu oluşturduk. Her Türk oyuncusunun bir şansa daha ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Zaten elimizdeki oyuncu havuzunu geliştirmek istiyoruz. Çok güzel bir organizasyon oluyor. Burada her oyuncunun son durumunu görüyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu organizasyonun 7 yıldır yapılmadığını hatırlatan Avcı, "Bölgeler tarafından çağrılan oyuncuların son durumunu görmek ve neleri yapabilirizi konuşuyoruz. Bütün oyuncuları çağırdık. Çok memnunum. Yurt dışındaki, Türkiye'deki oyuncuları görüyoruz. A Milli Takımı oluştururken alttaki oyuncu havuzu da gelişirse yukarıya doğru bu da gelişir." dedi.

Bir gazetecinin Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın 'Bir Türk sol bek bulamıyoruz. Bunun sorumlusu A Milli Takım teknik heyeti değil. Daha önceden gelen sorunlardır' şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Abdullah Avcı, Samet Aybaba ile aynı otelde kaldıklarını ve bu durumu konuştuklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türk futbolunun sorunları biliniyor. Önemli sıkıntıları burada tekrar tekrar dile getirmenin anlamı yok. Avrupa ile makası daraltmak için alt yapılara büyük önem vermemiz gerekiyor. Kulüpler alt yapılarını geliştirirse bu makas daralır. Biz de onlara örnek olacak işler yapıyoruz."

Abdullah Avcı, daha sonra antrenmanı izleyenlerle fotoğraf çektirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: