Abdullah Avcı: Mili Takımın Aldığı Sonuçlar Iyi Ancak Eksikler Var

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hazırlık maçlarında oyuncularının çok iyi sonuçlar aldıklarını ancak...

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, hazırlık maçlarında oyuncularının çok iyi sonuçlar aldıklarını ancak yinede eksikleri olduklarını açıkladı.

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Beldesi’nde devam eden UEFA Pro Lisans Kursu'nun ilk etabındaki seminere A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı’da katıldı. Antalya Gloria Golf Resort Hotel'de düzenlenen teknik direktörlerin eğitim programına hocalarla sohbet etmek için gelen Avcı, daha sonra da basın mensuplarının sorularını değerlendirdi.

Reklam
Reklam

A Mili Takım’ın son oynadığı hazırlık maçlarında gösterdiği performansı ve sonuçları değerlendiren Abdullah Avcı, hazırlık kampında ilk defa 15 gün boyunca yeni ekibiyle birlikte olduklarını açıkladı. Sahanın içerisinde de dışarısında da kurmaylarıyla birlikte güzel zamanlar geçirdiğini kaydeden Abdullah Avcı, özellikle kendilerini dünya şampiyonasında test edebilecek gruptaki takımların eşdeğerindeki ülkelerle mücadele etmelerinin takımın gelişimi adına çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.

Avusturya kampındaki 9 günlük süreçte çok iyi dönüşler aldığını açıklayan genç teknik adam, burada adaptasyonun son derece doğru olduğunu, çok sağlıklı sonuçlar aldığını söyledi.

‘5 MAÇTA 4 GALİBİYET GÜZEL AMA EKSİKLERİMİZ VAR’

A Milli Takım’ın son oynadığı 5 hazırlık maçının 4’ünde galibiyet almanın güzel olduğunu belirten Abdullah Avcı, her şeyin 5-5’lik olmadığını oyunsal anlamda hala eksikliklerin olduğunu aktardı.

Geçen kamp döneminin kendilerine olumlu ve olumsuz yansıyan önemli şeyleri de olduğunu anlatan Avcı, “Tespit ettiğimiz şeyler son derece güzel. Eksik olan taraflarımızın üzerinde de çalışıp, ağustos ayının 15'inde son hazırlık maçımızı oynayıp eylül ayında da resim müsabakalara başlayacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Antalya’daki kampa gelmesinin amacının da bir aile ortamı oluşturmak olduğunu söyleyen Avcı, Türk futbolunun eğitiminin de çok önemli olduğunu anlattı. Buradaki kampta 16 önemli teknik adamın ilk defa açılan bir seminerde bir araya geldiğini açıklayan Avcı, diğer hocaların milli takım hakkındaki düşüncelerini aldıklarını beraber güzel bir sohbet ortamının geçtiğini söyledi.

‘OYUNCULARIM İŞ AHLAKI SORUMLULUĞUNDA ÇALIŞIYOR’

Bir gazetecinin, ‘Türk futbolu bu sezon çok sancılı bir süreç geçirdi, ancak bu milli takıma çok yansımamış görünüyor?’ sorusu üzerine genç teknik adam Avcı, oyuncularının dışarıdan göründüğü gibi olmadığını, oyuncuların birbirlerini çok iyi tanıyan bir grup olduğunu belirtti.

Her oyuncunun takımada çok çabuk adapte olduğunu söyleyen Avcı, “Oyuncularım her maçı sanki resmi bir müsabaka oynuyor gibi niteliğinde oynamaları, onların ne kadar iş ahlaklı, iş sorumluluğu olan grup enerjisi içinde olduklarını gösterdi. Bu da bizi mutlu etti.” diye konuştu.

EURO 2012 DEĞERLENDİRMESİ

Reklam
Reklam

EURO 2012 Avrupa Şampiyonası öncesi turnuvayı da değerlendiren Abdullah Avcı, bu tür turnuvaların favorilerinin hiç belli olmadığını, şuanda İspanya, Hollanda ve Almanya’nın diğer takımların önünde olduğunu söyledi.

Bu takımlara Portekiz’i de ilave edebileceklerini anlatan Avcı, bu müsabakalarda çok entresan sonuçlar görülebileceğini ve çok ilginç sonuçlar çıkabileceği düşüncesinde olduğunu anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: