Abdullah Gül Üniversitesi’nde öğretim üyeliğine aday öğrenciler buluştu

Abdullah Gül Üniversitesi adına yurtdışına doktora yapmak üzere MEB bursu ile gönderilecek olan ve yurtdışı...

Abdullah Gül Üniversitesi adına yurtdışına doktora yapmak üzere MEB bursu ile gönderilecek olan ve yurtdışı dönüşünde Abdullah Gül Üniversitesi Öğretim Üyesi Adayları olacak öğrenciler yemekte buluştu.
Kıranardı Kent Ormanı Şelale Restoranda gerçekleşen yemeğe Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Musa Hakan Asyalı, İşadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan ve öğrenciler katıldı. Daire Başkanı Durukan ardından bir konuşma yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Musa Hakan Asyalı üniversiteye destek olmak için vakıf kurduklarını ifade ederek, "Vakfımız Abdullah Gül Üniversitesi vakfı. Vakfımızın mütevelli heyeti başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu Bey oluyor inşallah. Kayserili hayırseverler kendi aralarında böyle organize olmayı uygun buldular. Türkiye'nin dört bir tarafında da Çıkrıkçıoğlu Ailesinin güzel eserleri var. Gerçekten Kayseri'nin müthiş bir hayırsever gücü var. Bu hayır gücü bizim üniversitemizin de arkasında. Daha önce Erciyes Üniversitesi'ne de destek olunmuş. İki adet de vakıf üniversitesi var. Bizde ikinci devlet üniversitesi olarak Kayseri'ye ülkemize, insanlarımıza hizmet etmek üzere yapılanıyoruz. Ayrıca desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye de çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Son olarak konuşan İşadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da güzel bir iş için burada olduklarını ifade ederek, "Öğrenci arkadaşlarımızın yurt dışına gidişleri, orada doktora yapıp dönmeleri, döndükten sonra sonrada yeni kurulacak olan bir üniversitede görev almaları gerçekten çok gurur verici. Yurt dışına gidip en üstün başarı ile dönüp hem kendilerine hem de ülkemize faydalı olacaklarına canı gönülden inanıyorum. Allah mahcup etmesin." dedi. Görüşlerini aktaran yüksek lisan ve daha üstü öğrenciler de Kayseri'ye ilk defa geldiklerini ve çok beğendiklerini ifade ederek Kayseri'de çalışacak olmaktan çok mutlu olduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz