"Abdullah Öcalan derhal susturulmalıdır"

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararın dünya tarihine geçeceğini ve Rusya'nın ABD'nin Irak'a yapacağı askeri müdahaleyi savaş nedeni olarak sayacağını söyledi.

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Rusya Güvenlik Konseyi'nin aldığı kararı değerlendirdi. Rusya Güvenlik Konseyi'nin 1 Ekim 2002 günü yaptığı toplantıda, dünya tarihine geçecek önemde bir karar aldığını ve bu kararın BM tarihinde de bir dönüm noktasını belirleyeceğini kaydeden Perinçek toplantıdan çıkan sonuçları şöyle ifade etti:

"Bölgede Rusya, Türkiye, Irak, İran ve Suriye arasında ABD müdahalesine karşı bir ittifak oluşturlmaktadır. Rusya, BM Güvenlik Konseyi Üyesi olarak ABD'nin Irak'a yapacağı müdahaleye karşı BM'nin yaptırım uygulaması ve BM'nin hayatına son vermek dahil her türlü girişimde bulunma kararlılığını açıklamaktadır. Rusya, ABD'nin Irak'a yapacağı askeri müdahaleyi savaş nedeni saymaktadır".

Reklam
Reklam

ABD'nin zor durumda olduğunu ileri süren Perinçek, İngiltere ve İsrail dışında bütün dünyanın ABD'nin Irak'a müdahalesine karşı çok geniş bir cephe oluşturduğunu belirtti.

"ABDULLAH ÖCALAN DERHAL SUSTURULMALIDIR"

Abdullah Öcalan'ın İmralı'da bulunduğu Cezaevi'nde yaptığı açıklamalara değinen Perinçek, Öcalan'ın "ABD Irak'a müdahale ettikten sonra, orada bombalar patlayınca bizim gerillalarımız da harekete geçecek, gerekirse Türkiye'ye geçecekler, Türkiye'ye karşı ABD'nin emrinde savaşacaklar" ifadelerinin bazı dergilerde yayınladığını söyledi.

Öcalan'ın böyle konuşmasına hangi kamu sorumlusunun müsaade ettiğini soran Perinçek, bunun vahim bir uygulama olduğuna dikkat çekti. Bunun dünyada hiç bir örneği bulunmadığını belirten Perinçek, "Öcalan, ABD ile birlikte Türkiye'ye karşı silah sıkmak için ilanı harpde bulunuyor. Bu Türkiye'de şaşılacak bir durum değildir. Öcalan, Bahçeli, Çiller, Erdoğan, Yılmaz ve Baykal aynı cephede buluşmuş olmaktadırlar. Bahçeli'den Öcalan'a kadar uzanan bir ABD yanlısı cephe Türkiye'nin iç hatlarında oluşmaktadır. Öcalan derhal susturulmalıdır. Öcalan'ı İmralı'da konuşturanlar, Öcalan ile birlikte ağır suç işlemektedirler" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"KARDEMİR YARGI KARARIYLA KAMUNUNDUR"

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kardemir'in özelleştirilmesinin partilerinin mücadelesiyle iptal edildiğini ve hükümetin Kardemir'in yönetimini derhal üstlenmesi gerektiğini söyledi. Perinçek, partisinin Kardemir'in özelleştirilmesine karşı yürüttüğü mücadelede kesin zafere ulaştığını ve Özelleştirme İdaresi'nin son çırpınışlarının Danıştay tarafından reddedildiğini kaydetti. Kardemir'in kamu işletmesi olduğu konusunda kesinleşen yargı kararına karşı artık dış güdümlü özelleştirmecilerin hiçbir caresi kalmadığına işaret eden Perinçek, "Kardemir yargı kararıyla kamunundur. Kardemir kararı hükümet tarafından derhal uygulanmalıdır. Hükümet Kardemir'i işletmek için harekete geçmelidir" dedi.

Perinçek, kamu idaresinin Kardemir yönetimini üstlenmek ve sorunlarını çözmek durumunda olduğunu ve bu görevin ihmal edilmesi veya geçiktirilmesi halinde ise bunun ağır suç oluşturacağını vurguladı.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: