Abdullah Uçmak'tan Avukata Tepki: Burayı İbo Show'a Çevirdiniz

İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı davasında, başka sanığın avukatının söylediklerine sinirlenen tutuklu sanık Abdullah Uçmak,...

İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı davasında, başka sanığın avukatının söylediklerine sinirlenen tutuklu sanık Abdullah Uçmak, “Burayı İbo Show’a çevirdiniz” şeklinde bağırdı. Tepkisine devam eden Uçmak, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle salondan çıkarıldı.

İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırı davası, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Abdulvahap İş ile tutuksuz sanık avukat Ruşen Mahmutoğlu katıldı. Duruşmada söz alan Abdullah Uçmak, “Komplo kurarak beni olayın içine dahil etmek istiyorlar. Mahkeme ve savcılık da buna alet ediliyor. Tetikçinin kim olduğunun tespit edilmesini talep ediyorum. Basın yolu ile aleyhimde propaganda yapılıyor.” iddiasında bulundu.

Reklam
Reklam

Tatlıses’in vurulduğu gece Uçmak’a ‘İbo Show’ programının bittiğini haber verdiği iddia edilen tutuklu sanıklardan Murat Alagöz’ün avukatı Nesrin Hüseyinzade, “Hangi suçun işlendiği bilinmeden müvekkilimin Abdullah Uçmak’a telefonla haber vermesi aleyhinde yorumlanmamalıdır.” dedi.

Bu sırada araya giren Uçmak, el kol hareketleri yaparak avukat Hüseyinzade’nin üzerine yürümeye çalıştı. Araya giren jandarmalar tarafından durdurulan Uçmak , “Lanet olsun, burayı İbo Show’a çevirdiniz, edepsizlik yapıyorsunuz.” şeklinde bağırdı. Uçmak, bağırarak konuşmaya devam etmesi ve Mahkeme Başkanı Muzaffer İren’in uyarılarını dikkate almaması sebebiyle duruşma salonundan çıkarıldı.

İbrahim Tatlıses’in avukatı Ahmet Küçük ise ilk duruşmada Abdullah Uçmak’ın mahkemeye ve İbrahim Tatlıses’e yönelik hakaretleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını ve Uçmak hakkında dava açıldığını hatırlattı. Küçük, mahkeme tarafından da ilk celse ve bu celse yapılan hakaretlerden dolayı Uçmak’a suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi. Avukatın talebini kabul eden mahkeme, ilk duruşma ve bugünkü duruşmadaki davranışları nedeniyle Uçmak için gereğinin yapılması amacıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazdı.

Reklam
Reklam

Tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun yasal yaptırımı, mevcut delil durumu ve kaçma şüphelerini dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: