ABD'ye "eşkıya" benzetmesi

İncirlik Üssü'nü sınırları içinde kalan Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik Kasabası'nın ANAP'lı Belediye Başkanı H. Hilmi Aydınoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) eşkıya yakıştırması yaptı.

Başkan Aydınoğlu, "Eşkıyanın ne zaman saldıracağı belli olmaz. Bu nedenle müdahale tarihini kestirmem mümkün değil. ABD, Afganistan'ı vurdu sonra işgal edip üs kurdu. Buraya Çin ve Japonya'yı kontrol etmek için saldırdı, Laden'i ve teröristleri bahane etti. Irak'a da petrol bölgelerini kontrol altına almak için saldıracak" dedi.

İHA' ya yaptığı özel açıklamada İncirlik Üssü'ndeki hareketliliği doğrulayan Başkan Hilmi Aydınoğlu, "Bu kadar uçak inip kalkıyor. Bunlar oyuncak indirmiyor herhalde. Tabii ki silah, teçhizat ve sağlık malzemesi getiriyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"SAVAŞTAN KORKMUYORUZ" İncirlik Belediye Başkanı Hilmi Aydınoğlu, ABD'nin olası bir Irak operasyonunun Türkiye'yi etkilemeyeceğini belirterek, en güvenilir yerin İncirlik olduğunu ileri sürdü. Aydınoğlu, "Ben daha önceki üs komutanlarıyla da görüştüm. İncirlik'in güçlü olduğunu söylediler. Eğer burası vurulursa Türkiye bitmiş demektir. Burada savaştan falan korkmuyoruz. Biz buna 50 yıldır alıştık. 50 yıldan beri ABD'lilerle iç içe yaşıyoruz" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri'nin, Irak'a müdahalesinde kilit nokta olan İncirlik Üssü'nün çevresindeki halk ve esnaf ise Irak'a yönelik müdahalenin ABD ile Irak arasında olduğunu, müdahalenin Türkiye'yi ilgilendirmeyeceğini ve çıkabilecek bir savaştan korkmadıklarını belirtti.
Vatandaşlar günlük yaşamlarında her hangi bir değişiklik olmadığını da bildirerek, "Hayat aynen devam ediyor" dedi.

Anahtar Kelimeler: