ABD'ye gideceklere vize uyarısı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, bu yaz rekor sayıda vize işlemi yapmayı beklediği için, Amerika'ya seyahat edecek Türklere en kısa sürede vize randevusu almaları için çağrıda bulundu.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, geçen sene yaz sezonunda turistik amaçlı vize görüşmesi için randevuların yaklaşık 21 günde alınabildiği, bu sene bu sürenin şimdiden 20 güne ulaştığına işaret edildi. Büyükelçilik, en yoğun aylar olan Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında randevu almak için bekleme süresinin 40 günden fazla olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Seyahat edeceklerin kesin seyahat tarihleri henüz belli olmasa dahi randevu alabilecekleri belirtilirken, kesin seyahat planını göstermenin vizeye uygun bulunmayı kolaylaştırsa da, başvuru sahibinin seyahat etme sebebini ve Türkiye'ye olan bağlarını açıkladığı sürece bu planları göstermenin şart olmadığı bildirildi.

Amerikan hükümetinin Amerika'ya ziyareti memnuniyetle karşılamaya ve bu konuda en yüksek düzeyde yardımcı olmaya devam edeceği kaydedilirken, göçmenlik dışındaki vizeyle ilgili detaylı bilgi almak için http://ankara.usembassy.gov internet sitesinin ziyaret edilmesi, turist vizesi randevusu için ise 0212-340-4444 vize bilgi merkezinin aranması tavsiye edildi.

AA