Abide Park'ta yangın paniği

Şanlıurfa’nın en yüksek binasında çıkan yangın korku ve paniğe yol açtı…

Ölen veya yaralananın olmadığı yangın saat 18.00 sıralarında çıktı. 24 katlı alış-veriş merkezi ve otel binasının jeneratöründe çıkan yangın beraberinde korku ve panik getirdi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre jeneratörden önce hafif bir duman çıktı. Ardından duman kütlesi yoğunlaşarak arttı. Bu sırada vatandaşlarca itfaiye, sağlık ve güvenlik ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerinde görev alan ekipler, çevre güvenliğini sağlamaya başladı.

Hazırlıklarını tamamlayan itfaiye ekipleri yangına su ile müdahale etmeye çalıştı. Ancak yangının elektrik kaynaklı olduğu tespit edilince köpük gelmesi için ikinci bir araç istendi. Bu sırada çekilen hortumlar hazır hale getirildi. Ardından aracın gelmesiyle müdahaleye başlandı. Kısa sürede kontrol altına alınan dumanlar 15 dakika içerisinde tamamen söndürüldü. İtfaiye ekipleri uzun süre soğutma çalışması yürüttü. Yangın sonrası jeneratörde maddi hasar oluştuğu görüldü. Yangın nedeniyle binaya kısa süreliğine elektrik enerjisi verilemedi.

Reklam
Reklam

ALIŞ-VERİŞ MERKEZİNDEKİ MÜŞTERİLER ACELEYLE DIŞARI ÇIKTI

Yangın devam ederken, bu sırada alış-veriş yapan müşteriler, olaydan haberdar olunca hızlı adımlarla işyerini boşaltmaya başladı. Güvenlik görevlileri gerekli uyarılarda bulunarak tahliye işlemleri hızlandırmaya çalıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu sırada yangın mahalline olay yeri şeridi çeken güvenlik görevlileri, nedeni tespit edilemeyen yangınla ilgili soruşturma başlattı. Tahkikat devam ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: