Abılay Han Parkı Tamamlandı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Abılay Han Parkı'nın tamamlandığını belirtti. Başkan Akdoğan parkın, Niğde'ye hayırlı...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Abılay Han Parkı'nın tamamlandığını belirtti. Başkan Akdoğan parkın, Niğde'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Eski Kayseri Caddesi'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda park yapımı tamamlandı. Niğde Belediyesi olarak bu bölgenin kamulaştırılmasını yaparak eski binaların yıkımını gerçekleştirdik. Şehir girişlerimizden biri olan Eski Kayseri Caddesi üzerinde güzel bir görünümün olmasını sağlayarak halkımıza da yeşillikler içerisinde bir dinlenme alanı kazandırmış olduk. Burada oluşturduğumuz parkımıza bir de şelale yaptık, bu alan Niğdemizin girişinde bulunmakta ve şehrin girişi olması hasebiyle önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanların bir şehre girerken ilk intibası çok önemli, bu düşünceyle şehrimizin girişlerinden bir tanesi olan, Eski Kayseri Caddesi’ni Gümüşler Kavşağı'ndan başlayarak şehre bağlandığı noktaya kadar yenileyerek Niğdemize yakışır bir hale getirdik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından, Kayseri Caddesi üzerinde yapılan park içerisine Abılay Han heykeli yerleştirilerek, parka Abılay Han Parkı adı verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: