Abimm'e 13 yaş sınırı galayı gerdi

Başrollerini Mustafa Üstündağ ve Levent Üzümcü'nün paylaştığı "Abimm" filminin galası, İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. Filmi izlemek isteyenlere "13 yaş sınırı" konulması, galada gerginlik yarattı.


Karara tepki gösteren yapımcı Ergun Mercan "Bir daha film çekmeyeceğim" dedi. TV kanallarında ekrana gelen dizilerde daha sakıncalı sahneler olduğunun altını çizen ve yetkililerin bu konuda hiç bu kadar baskıcı olmadığını savunan Mercan şöyle devam etti: "Filmimizde iki küçük küfür var diye neden 13 yaş sınırı koydular, anlamadım. Denetleme kurullarının bir standardı yok. Sinemada denetlemeye bakan birkaç kurul var. Bu gruplardan biri bazı filmlere 7 yaş sınırı koyuyor, diğer gruplar filmlere 13 yaş sınırı koyuyor."

Reklam
Reklam

Galaya Atatürk rozeti takarak gelen filmin başrol oyuncusu Mustafa Üstündağ da filmin haksızlığa uğradığını düşündüğünü belirterek şöyle dedi: "TV'de insanlar birbirleriyle ensest ilişki kuruyor. Lütfen bizim filmimizi sinemaya gidin ve görün. Filmimize yaş sınırlamasını siz koyun."


Filme getirilen 13 yaş sınırlamasına, Kültür Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik açıklık getirdi. Filmde çocukların ruh sağlığını etkileyecek çok sayıda küfürlü sahne bulunduğunu belirten Çelik "Çocukların gelişimini ve ruh sağlığını bozacak nitelikte çok sayıda küfürlü sahne tespit edilmiştir" dedi. Her film için ayrı bir komisyon oluşturulduğunu belirten Çelik, komisyonlardan oluşan kurulların filmlere ilişkin değerlendirmesine itiraz edilmesi halinde konunun üst kurullara taşındığını söyledi.