Abonelere "kontör" tuzağı

HATAY (İHA) - Hatay ve Gaziantep'te vatandaşlar, sabit telefon abonelerini arayarak, "Eğer Aria telefon numaralarını arayıp ahizelerinizi açık bırakırsanız kontör kazanacaksınız" diyerek abonelerin yüksek fatura ödemelerine neden olan kişilere karşı uyarıldı.

Türk Telekom Hatay Başmüdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kendilerini Türk Telekom Müdürlüğü personeli olarak tanıtan kişilerin, çok sayıda sabit telefon abonelerini arayıp, "Eğer Aria telefon numaralarını arayıp ahizenizi açık bırakırsanız, kontör kazanacaksınız" diyerek, abonelerin astronomik faturalar ödemelerine neden olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Son günlerde Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere bazı yerleşim birimlerinden gelen şikayetler üzerine Türk Telekom Müdürlüğü'nün yaptığı araştırma sonucu, müşterilerin, bazı kişilerin yanıltıcı davranışlarıyla karşılaştıkları ve mağdur olduklarının anlaşıldığının ifade edildi.

Açıklamada, "Şirketimizin adını duyan müşterilerimiz, Aria numaralarını aramakta ve telefonlarını açık bırakmaktadırlar. Telefonunu kapatan müşterilerimiz ise aynı kişilerce aranarak yeniden aynı işleme yönlendirilmektedir. Bazı müşterilerimizin telefonları tüm gece boyu, bazılarının ise daha uzun süre bu şekilde açık kalmaktadır. Güven duygusuyla yaptıkları uzun süreli aramalar sonucu yüksek tutarlarda fatura ödemek zorunda kalan müşterilerimiz mağdur olmaktadır. Türk Telekom olarak bu olaylarla bir ilgimiz bulunmamaktadır. Arayan kişiler Türk Telekom çalışanı olmadığı gibi, telefon borçlarının bu yolla silineceği de gerçek değildir" denildi.
Açıklamada, konunun, Aria şirketine de iletildiği, Telekom abonelerini mağdur edenlerin tespit edilmeye çalışıldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam