Abt "fehim Paşa Konağı"nı Kıbrıs’ta Sahneledi

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) “Fehim Paşa Konağı” oyununu Kıbrıs’ta sahneledi. Oyun Kıbrıslılardan tam not...

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) “Fehim Paşa Konağı” oyununu Kıbrıs’ta sahneledi. Oyun Kıbrıslılardan tam not aldı.

Mağusa Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki oyuna Kıbrıslıların ilgisi yoğun oldu. 900 kişilik salonu dolduran Kıbrıslı tiyatroseverler, ABT’nin çok sevilen oyunu Fehim Paşa’yı ayakta alkışladı. Turgut Özakman’ın yazdığı oyun, Mağusalılara bol bol kahkaha attırdı. Sürekli güncellenen Fehim Paşa Konağı, ABT oyuncularının doğaçlama geliştirdikleri diyalogla zenginlik kazandı.

Oyunu izleyenler arasında Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayaalp de vardı. Oyun sonunda ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan’a çiçek vererek teşekkür eden Kayaalp, geçmişte kardeşlik ilişkilerini başlattıkları Antalya Büyükşehir Belediyesi ile kültürel değişim programı çerçevesinde bir adımın attıklarını söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a teşekkürlerini ileten Kayalp, kültürel değişimin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yavru vatanda oyun sahnelemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan ise kendilerini ağırlayan Başkan Oktay Kayaalp ve tüm Mağusalılara teşekkür etti. Kayacan, ekibin Kıbrıslı üyesi Sencan Köymen’in anne babasını sahneye çağırarak çiçek takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: