Aç İnsanlar Yaşamları ile İlgili Daha Doğru Karar Veriyorlar

Sağlıklı beslenme şartıyla, kendini açlıkla terbiye eden insanların hayatlarıyla ilgili verdiği kararlar daha olumlu.

Belki market alışverişi için pek doğru bir tespit değil. Açken gidilen alışverişte büyük ihtimalle elinizi bile sürmediğiniz birçok gıda satın almış ve aldığınıza pişman olmuşsunuzdur.

Peki ya araba ya da ev almaya giderken aç veya tok gitmek arasında bir fark var mı? Popüler bilim sitesi PLOS ONE'da sonuçları yayınlanan "Boş Mideyle Kumar Oynamak: Açlığın Daha İyi Karar Vermeye Etkisi" başlıklı bir araştırmaya göre uzun vadede verilen kararları aç karnına vermek daha mantıklı sonuçlar doğruyor.

Katılımcıların gece aç bırakılan katılımcıların bir kısmının sabah kahvaltısını atlaması, bir kısmının ise kahvaltı etmesi istendi. Ardından farklı alanlarda uzun veya kısa vadeli karar vermeleri gereken görevler atandı. Aç kalan grup daha az risk aldı ve uzun vadede kendilerine fayda sağlayacak kararlar verdi.

Reklam
Reklam

Çoğumuz açken kendini kaybeden arkadaşlara sahibizdir. Aslında belki uzun vadede size ve kendisine daha faydalı bir şeyler yapıyorlardır. O nedenle açken kendisi olmayan arkadaşlarınızı biraz daha dikkatli dinleyin.