Acarlar Longozu Nilüfer Şenlikleri’nin Programı Açıklandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Acarlar Longozunun tanıtımına yönelik olarak etkinlikler...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, Acarlar Longozunun tanıtımına yönelik olarak etkinlikler tertiplenmesi yönündeki talimatları sonrası Acarlar Gölü Longoz Ormanının geniş kitlelere tanıtımı ile yörenin kültür ve turizm potansiyelinin gelişimine katkı sağlanması amacıyla “Acarlar Longozu Nilüfer Şenlikleri” adı altında etkinlikler düzenlenecek etkinliğin programı açıklandı.

6 Temmuz Cumartesi günü saat 13.30’da Kaynarca İlçesi, Turnalı Köyünde başlayacak şenlik programında; doğa yürüyüşü, yöresel kayıklarla longoz gezileri, yarışmalar, halk oyunları gösterileri, kent orkestrası konseri ve “Karmate” grubunun konseri yer alacak.

Reklam
Reklam

Karasu ve Kaynarca ilçeleri sınırlarında yer alan Acarlar Longozu geçmiş yıllarda Karasu sınırlarında yapılan turizme dönük tesisler ile bu yörede sahanın turizm değeri öne çıkarılmıştı. Acarlar Longozunun tanıtımının en önemli fırsatı olacak bu ilk etkinliğin Kaynarca ilçesi sınırlarındaki bölgede yapılacak olmasıyla sahanın bu bölgede yer alan yöre halkı tarafından turizm değeri ile de benimsenmesi sağlanmış olacak.

Sahanın Sulak Alan Yönetim Planının revize edilmesi ile turizme dönük altyapı tesislerinin yapılması sonucunda Acarlar Longozu bölgenin Doğa Turizmi cazibe merkezi haline gelmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: