Acemi kasaplar hastanelere koştu

Kayseri’de kurban kesimi sırasında kendisini yaralayan acemi kasaplar, hastanelere akın etti. Keskin olmayan bıçakla hayvan...

Kayseri’de kurban kesimi sırasında kendisini yaralayan acemi kasaplar, hastanelere akın etti. Keskin olmayan bıçakla hayvan kesmeye çalışan kasaplar, vatandaşların tepkisini çekti.

Parçalı bulutlu bir havanın hâkim olduğu Kayseri merkezde vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurban kesim yerlerine koştu. Belediyeler tarafından belirlenen kesim yerlerinde vatandaşlar dini vecibelerini yerine getirdi. Kesim yerlerinde acemilikler de yaşandı. Melikgazi Kapalı Pazar Yeri'ndeki 2 kasap ellerinde kesmeyen bıçakla büyükbaş hayvanı kurban etmeye çalıştı. Can havliyle kurtulmaya çalışan hayvanlar tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Kasaplar, kesmeyen bıçağı değiştirerek hayvanı kesebildi. Kurban sahipleri ve çevredekiler de kasaplara tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Öte yandan kurban keserken kendisini yaralayan çok sayıda vatandaş da hastanelere akın etti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne onlarca vatandaş, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralı olarak geldi. Bazı yaralılar kendi araçlarıyla tedaviye gelirken bazıları da ambulanslarla hastaneye taşındı. Acemi kasapların bazıları, gazetecilerin görüntü almasını engellemek için yüzlerini kapatırken, bazıları ise çekim yapan gazetecilere tepki gösterdi. Hastaneye et doğrarken kendisini yaralayan kadınlar da geldi. Acemi kasapların birçoğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

(CİHAN)