Dilimizde bulunan bazı sözcükler kalıplaşmış olduğundan bitişik olarak yazılırken bazıları ise yazım kuralları baz alınarak ayrı yazılmaktadır. Hangi sözcüğün bitişik, hangi kelimenin ayrı yazılması konusunda sıklıkla kafa karışıklığı yaşanabilmektedir. Açgözlü kelimesi de yazımında çelişkiye düşülen sözcükler arasında bulunmaktadır. Kelimelerin doğru yazılışıyla ilgili en doğru bilgileri sunan TDK sözlük sitesi, bu noktada kullanıcılara faydalı olmaktadır.
Açgözlü kelimesi gerek günlük sohbetlerde gerekse yazılı mesajlaşmalarda sıklıkla karşımıza çıkan sözcüklerden biridir. Bu sözcük “aç” ve “gözlü” olmak üzere 2 kelimeden oluşmaktadır. Dil bilgisinde bazı kelimeler yan yana gelerek yeni bir kavram ortaya çıkarmaktadır. Bu yeni kavramlar yazım kurallarına göre birleşik sözcük olarak adlandırılmaktadır. Açgözlü kelimesi de bir birleşik sözcük olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu sözcük dilimizde oldukça yaygın kullanılan kelimelerden biridir. Çok sık kullanılan bir sözcük olsa da açgözlü yazımı konusunda ikileme düşen kullanıcı sayısı da azımsanmayacak kadar fazla olmaktadır. Kelimelerin doğru yazımıyla alakalı en sık ziyaret edilen resmî site Türk Dil Kurumuna ait olan güncel Türkçe sözlük sayfasıdır. Bu sayfa üzerinden sözcüklerin nasıl yazıldığı bilgisine ulaşılabileceği gibi ne anlama geldiğini de öğrenmek mümkündür. Bu bağlamda açgözlü TDK’ye göre manası şöyledir:
Açgözlü sözcüğü dilimizde yaygın olarak kullanılan sözcüklerden biridir. Bu kelime pek çok kullanıcı tarafından “aç gözlü” şeklinde ayrı olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin ayrı olarak kullanılması, açgözlü bitişik mi yazılır konusu da gündeme getirebilmektedir. Türk Dil Kurumunun yazım kuralları başlığını incelediğimizde bazı birleşik kelime sınıfına giren sözcükler zaman içerisinde kalıplaşmış olduklarından bitişik yazılmaktadır.
Bu bilgilerden yola çıktığımızda bu sözcüğün doğru yazım stili her zaman “açgözlü” şeklinde bitişik olmalıdır. Diğer yazım türleri TDK tarafından yanlış ve hatalı olarak kabul edilmektedir. Bu bilgilere göre açgözlü doğru yazılışı şu şekildedir: