'Achıle', Yeni Camii önünde dilendi

İSTANBUL (İHA) - Truva filminde Brat Pitt'in canlandırdığı 'Achile' kılığına girerek, üzerine sürdüğü çamurla sabit şekilde Eminönü Yeni Camii önünde bekleyerek para toplayan Polonyalı, vatandaşlar tarafından şaşkınlık içinde izlendi.

Yeni Camii önünde, üstü başı çamur içinde ve hareketsiz halde duran genci gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşadı. Giyindiği yarı çıplak kostümle kendini "Truva" filmindeki 'Achile' karakterine benzetmeye çalışan Polonyalı genç, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, hareketsiz şekilde durarak para toplayan gencin vücunu yakından inceledi. Bazı vatandaşlar gencin saçına dokundu, bazıları da ellerini kontrol etti. Bvatandaşlar, "deli mi bu ya" diyerek şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Bilgisayar mühendisi olduğunu söyleyen Polonyalı Dominik Wierzbanowski, bu işi zevk için yaptığını söyledi. Wierzbanowski, "Bütün Avrupa'yı geziyorum. Kılıktan kılığa giriyorum. Bu şekilde hem eğleniyorum, geziyorum ve hem de para topluyorum" dedi. Wierzbanowski, Macaristanlı olan kız arkadaşı Anita Kertesz ile Kıbrıs'ta tanıştıklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında sessiz gösterisini sürdüren Dominik Wierzbanowski'nin etrafı bir anda polisler tarafından sarıldı. Güvenlik güçleri, adaba aykırı olduğu gerekçesiyle cami önünden ayrılması konusunda genci uyardı. Polisin uyarısı karşısında şaşkınlık yaşayan Wierzbanowski, kız arkadaşını öptü. Daha sonra, eski model arabasına yönelen Wierzbanowski, çok trafik olduğu gerekçesiyle koşar adımlarla gözden kayboldu. Wierzbanowski, "Ben buraya hem gezmeye, hem para kazanmaya geldim. Bütün ülkelerde bunu yapıyorum" dedi.