Acı haber Hakkari'den geldi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada, 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi. Çatışmalarda 4 terörist öldürüldü.


Derecik Beldesi'nde bulunan askeri birlikler, dün sabah saatlerinde sınırdaki Balkaya Dağlarına operasyon yaptıkları sırada bir grup PKK'lı ile karşılaştı.

Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas sağlanırken 5 askerimiz şehit oldu.


Şemdinli ve Yüksekova ilçesinden de bölgeye çok sayıda takviye birlik sek edildi. Bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı, özel birliklerin bölgeye sevk edildiği ve kobra tipi helikopterlerin de PKK'lıların bulundukları hedeflere bomba yağdırdığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Şemdinli'de sınıra yakın noktada bulunan Süngütepe üs bölgesine PKK terör örgütü mensupları tarafından birkaç noktadan baskın gerçekleştirildiği öğrenildi. Roketler ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya, Süngütepe'de bulunan askerler karşılık verirken, yardım istendi.


Baskına uğrayan üs bölgesine yardıma giden Yüksekova Komando Birliği'nden bir tim, helikopterle güvenli bir noktaya indikten sonra teröristlerin arkasını sarmak üzere harekete geçti. Bir süre arazide ilerleyip teröristlere yaklaşan tim, örgüt mensupların kurdukları pusuya düştü.

Çatışmada 5 asker şehit olurken, 4 pkk’lı etkisiz hale getirildi, 6’sı ise teslim oldu


Hakkari Valiliği, Şemdinli’deki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 4 PKK’lının ise etkisiz hale getirildiği ve 6’sının ise teslim olduğunu bildirdi.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Şemdinli ilçesi kırsalında halkımızdan alınan bilgiler doğrultusunda yürütülen geniş çaplı operasyonlar neticesinde silahları ile birlikte 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1’i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirilmiş ve 2 terörist de kendiliğinden güvenlik güçlerimize teslim olmuştur. Operasyonlarda 5 güvenlik görevlimiz şehit olmuş ve 1 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır, yaralımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Reklam
Reklam

Olayda şehit olan askerlerin kimlikleri belirlendi. Şehit olan askerlerin kimlikleri şöyle; Üsteğmen Gökhan Korkut, Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün, uzman çavuşlar Mehmet Bostancı, Bekir Çavuş, Bilal Akgün.


Hakkari'de bölücü örgüt ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada şehit olan 5 askerden Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün Başkent'teki evine ateş düştü.

Hakkari'de şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Gün'ün Eryaman'daki henüz bir aylık evli olduğu eşi Fadime Gün'ün yaşadığı evine acı haberi Ankara Merkez Komutanlığı görevlileri verdi. Acı haberin duyulmasın ardından Şehit Astsubay Gün'ün evinin bulunduğu bina Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit Astsubayın eşi gözyaşlarına boğulurken komşuları teselli etmeye çalıştı. Şehit Astsubay'ın eşi Fadime Gün, eşinin ailesinin yaşadığı Konya'ya götürüldü.


Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün (26) Konya’daki baba evine acı haber verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası kırsalında askerler ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Konyalı asker Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün ailesine ‘Şehadet’ haberi askeri yetkililerce verildi. Eve gelen şehit askerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Türk bayrağı asılan ailenin oturduğu evin girişindeki askerler ve sağlık görevlileri bazı şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı.

Reklam
Reklam

Şehit babası Fevzi Gün, oğlu ile en son 2 gün önce telefonla görüştüklerini söyledi. Baba Gün, “Çocuğum Hakkari’de şehit düşmüş. Diyecek bir şeyim yok. Allah'a emanet, Vatan uğruna gitti. Ne deyim ben, oğlum şehit düştü. Vatan sağ olsun başka diyecek bir şey yok. Ankara’dan gönüllü olarak Van’a gitti, oradan da Hakkari’ye gitti. Ben 2 gün önce görüştüm, her gün telefonla görüşüyoruz. 2 gün önce sabah aradık. Anne beni sabah 4.30’da arayın operasyona gideceğiz dedi. Aradığımızda uyanmıştı. Ondan sonra da görüşmedik” şeklinde konuştu.

Eşi Ankara’da Gazi Üniversitesi'nde öğrenci olan şehit askerin Konya’da toprağa verileceği öğrenildi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan 27 Yaşındaki Üst Teğmen Gökhan Korkut’un Şehit haberi Antalyadaki ailesine verildi. Şehit Üst Teğmen Gökhan Korkut’un gönüllü komanda olduğu, şark görevi sonunda ise evleneceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Ortaklar ile Aktütün köyü arasında bulunan Sılo yaylası (Gepişti) kırsalında askerler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan 27 Yaşındaki Üst Teğmen Gökhan Korkut’un Antalya’nın Kepez İlçesine bağlı Erenköy mahallesinde yaşayan ailesine şehit haberini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz verdi. Acılı haberi alan anne Leyla Korkut, baba Veli Korkut gözyaşlarına boğuldu. Şehit Gökhan Korkut’un 3 kardeş olduğu ve yaz aylarında bir Zeynep isimli bir öğretmen ile nişanlandığı öğrenildi. Şehitin Kepez İlçesi Erenköy Mahallesi’nde müstakil evin etrafına Türk bayrakları asıldı. Korkut ailesinin evi başsağlığı dilemek isteyenlerle doldu taştı. Şehit Korkut’un daha önce Kahramanmaraş’ın bir sınır ilçesinde karakol komutanı olduğu ve geçen yıl gönüllü olarak komando eğitimine katıldığı kaydedildi. Eğitimini başarı ile tamamlayan geçtiğimiz Mayıs, atamasında Hakkari’ye atamasının gerçekleştiği belirtildi. Şehit, Korkut’un en son bir ay önce baba ocağına geldiği ve Hakkari’deki görevini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Şehitin dayısı bayram Borazan, kendisi gönüllü olarak 3 ay önce komando olduğunu belirterek, “ Bu yaz nişanlanmıştı. Doğu görevini tamamlamasının ardından evlenecekti’ dedi.


Şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Bostancı (30), 1.5 yıl önce görev yerine giderken eşi İhsaniye ve 3 yaşındaki oğlu Çağan’ı, eşinin memleketi Yozgat’a bıraktı.

Baba evinde kalan İhsaniye Bostancı, eşinin şehit olduğu haberini baba evinde Yarbay Mikail Tek ve İl Müftüsü Nuh Korkmaz’dan aldı. Şehidin kayınpederi Naim Alanyalı, televizyonda şehit haberlerini izledikleri sırada askerlerin geldiğini söyleyerek, “20 gün öncesine kadar buradaydı. 15 günlük izne gelmişti. 3 yaşındaki oğlu Çağan yetim kaldı” dedi. Şehidin Çorum Bayat’taki baba evinde de yas var. Fenalık geçiren şehidin annesi Hacer ve babası Sadık Bostancı’ya sağlık ekipleri müdahale etti.


Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Bilal Akgün’ün Kahramanmaraş’taki baba ocağına ateş düştü. Fenalık geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Metanetli duruş sergileyen ve bir fabrikada çalıştığı öğrenilen baba Mustafa Akgün, oğlunun 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, “Vatan sağ olsun” dedi. Akgün, oğlunun Kurban Bayramı’nda izinli olarak yanlarına geldiğini ve yaklaşık bir hafta önce de görev yerine döndüğünü vurguladı.

Reklam
Reklam