Açığa alınan yardımcı iade edildi

İSTANBUL (İHA) - CHP Kurultayı'ndan 3 gün önce İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından görevden el çektirilen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan, görevine iade edildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Şişli Belediye Başkanlığı'na gönderilen 24.02.2005 tarih ve 40/39-23 sayılı resmi yazıda, 26 Ocak 2005 tarihinde, yürütülmekte olan bir soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırılan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslan'ın, "göreve iadesinde bir sakınca bulunmadığı" belirtildi.

Reklam
Reklam

Mülkiye müfettişlerinin kararını değerlendiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, başkan yardımcısının yeniden göreve iade edilmesinin, CHP Kurultayı öncesinde kendisiyle ilgili ortaya atılan spekülasyon ve karalamaların ne kadar haksız olduğunun kanıtı olduğunu söyledi. Sarıgül, "Kurultay öncesinde başlattığımız toplumsal hareketi baltalamak için belediyedeki rutin teftiş ve incelemeler bile CHP yönetimi tarafından karalama malzemesi olarak kullanılmak istendi. Bu inceleme dosyaları, kurultay salonunda adeta mahkeme kararı gibi partililere gösterildi. Ancak bugün bu oyunlar, tertipler bir bir boşa çıkıyor. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri'nce açığa alınan belediye bürokratımız, bugün tekrar göreve iade edildi. Yarın diğer soruşturmaların tamamından da yüzümüzün akıyla çıkacağız. İşte o zaman bize bu karayı çalanlarla yargı ve kamuoyu önünde hesaplaşacağız" dedi.