Açık Havada Iftar Keyfi

Giresun'da Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler, açık havada yapılan iftar ve ardından fasıl...

Giresun'da Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler, açık havada yapılan iftar ve ardından fasıl programıyla başladı. Yemek sonrası vatandaşa dondurma, tatlı ve limonata ikramının yapıldığı etkinlikte yemekler masalara servis edildi. İkramların ardından yemek sonrası oluşabilecek rahatsızlıklar düşünülerek hazır bekletilen gezici sağlık otobüsünde ise vatandaşlar tansiyon ve şeker kontrolü yaptırdı.

Ramazan ayınının tüm insanlığa huzur getirmesini dileyen Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Amacımız, halkımızın Ramazan´ı en iyi şekilde geçirmesi. Şunu da söylemek lazım. Ramazan sadece yemekten ibaret değildir. Halkımız iftar sonrası burada aynı zamanda fasıl dinleyebilirler. Vatandaşlarımıza Giresun Atatürk Meydanı'nı bunun için yapmıştık. Bu meydanda insanlar nasıl eğlenmesi gerekiyorsa ve orucu nasıl açacaksa öyle açacak. En iyi şekilde yemeklerini yiyecek. Daha sonra tatlısını dondurmasını yiyecek. Daha sonra da herhangi bir rahatsızlık olduğunda sağlık otobüsümüz burada. Teravih namazından sonra da burada fasıl dinletisi var.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Etkinlikler kapsamında Ramazan ayı süresince; kukla gösterileri, sihirbazlar, semazen, ateş adam, komedi dans üçlüsü, cüce şov,yarışmalar, şovlar, İbiş, masal kahramanları, animasyonlar, halk oyunları, Meddah, Aşuk ile Maşuk, Hacivat Karagöz canlı, Hacivat Karagöz perde, orta oyunları, ışık adam, rontlar, fasıl, Pişeker gösterileri sergilenecek. Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Belarus ve Ukrayna ekipleri gösteri sergileyecek. Yine yurt içi ve yurt dışından 200 sanatçı sahne alacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: