Açık havada Kağızman çay keyfi başladı

Açık havada Kağızman çay keyfi başladı

Soğuk geçen kış aylarının ardından Nevruz sonrası ısınan hava ile kahvehanelerden dışarı çıkan Kağızman halkı çay keyfi yapmaya başladı.

Kahvehanelerin önüne konulan masaların sandalyelerine kurulan çay tiryakileri, yarım dem olarak bilinen Eşrefpaşa, açık çiçekli çay, demli çiçekli çay, limonlu çay, süzme çay gibi çay çeşitlerini isteyerek hem çay içip hem muhabbet yapan Kağızman halkı havaların ısınmasından memnun oldu.

Kağızman’da çay keyfinden önce kahve keyfi yapan eski ahaliden yaşlılar, artık damak tatlarını çaydan almaktalar. İçeri kapalı mekanlarda sigara içme sıkıntısı çeken tiryakilerde sigaralarını açık havada rahat içme özgürlüğüne kavuşmaktan mutlu.

Reklam
Reklam

Çayın yararlarını bilen Kağızmanlılar, soğuk havalarda çay içerek hem ısınıyor hem de vücutlarının ısısını koruyordu. Şimdi ise çaydan gıda aldıklarını belirtiyorlar.

Çayın Faydası: Aşırı miktarda olmamak şartıyla içilecek olursa bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Sinirleri uyarır. Mide tembelliğini giderir. İdrar söktürür. İshal ve dizanteriyi keser. Damar kireçlenmesini önler. Damar sertliği, kalp yetersizliği, kan kanseri, guatr, nefrit, kolera ve bağırsak hastalıklarında koruyucu ve tedavi edicidir.

Dikkat edilecek hususlar:

Çayın Zararı: Haddinden fazla içilecek olursa çarpıntı , göğüs anjini, sinir bozukluğu, baş ağrısı , sıkıntı , mide bulantısı , el titremesi ve uykusuzluğa sebep verir. Şişmanlar, kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları , romatizma ve nikristen şikayet edenler, böbreklerinde kum veya taş olanlar, yüksek tansiyondan yakınanlar, üremi veya albüminüri olanlar, mümkün olduğu kadar az çay içmelidirler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz