Açık Havada Kitap Okuma Etkinliği

Geçen hafta yapılması planlanan ancak hava şartları nedeniyle ertelenen açık havada kitap okuma etkinliği Ünye...

Geçen hafta yapılması planlanan ancak hava şartları nedeniyle ertelenen açık havada kitap okuma etkinliği Ünye Atatürk Parkında gerçekleştirildi. “Kütüphane Haftası” çerçevesinde yapılan etkinliğe 17 okuldan 520 öğrenci katılarak, 30 dakika kitap okudu.

Etkinliğin açık havada yapılma nedenini açıklayan Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, kapalı ortamlarda yapılan etkinliklerin sadece orada kaldığını, bu nedenle etkinliği açık havada yaparak farkındalık oluşturduklarını belirtti. Erdem açıklamasında, “24-31 Mart tarihleri arası Kütüphaneler Haftası olarak tüm yurtta kutlandı. Biz de bu kutlamaları salonların dışına çıkarıp Ünye’mize ve halkımıza açmak istedik. İlk olarak Ünye Anadolu Lisemiz bir kitap okuma şenliği yapmayı düşündü. Biz de bu düşünceden yola çıkarak sadece bir okul için değil bütün okulları kaplayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Gördüğünüz gibi çok güzel bir ortam var. Bu etkinliği geçen hafta yapmayı düşünüyorduk. Hava durumu nedeni ile bugüne bıraktık ve isabetli bir karar olduğunu görüyoruz. Şu anda buraya 17 okulumuzdan birer sınıf ve okulu temsilen sınıf öğretmenleri ve okul müdürleri olmak üzere toplam 520 kişi bu etkinliğe katıldı” dedi.

Reklam
Reklam

Neden açık havada kitap okuma etkinliği düzenlediklerini açıklayan Musa Erdem, “Açık havada yapılmasının nedeni ise bu tip programların kapalı ortamlarda yapılması ve yine kapalı ortamda bitirilip kimsenin haberi olmuyor. Biz de ‘Ünye Okuyor’ etkinliğini açık havada gerçekleştirerek insanlarımıza göstermek istedik. Parkların sadece koşmaktan ibaret olmadığını, hava güzel olduğunda bu şekilde kitap okunabileceğini ve kitap okuma alışkanlığının kazandırılabileceğini göstermek istedik. O yüzden böyle açık havada yaparak biraz farkındalık oluşturmaktı isteğimiz. Çünkü kitap okumak alışkanlığı konusunda milletçe iyi bir noktada değiliz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz