Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri kayıt çilesine tepki gösterdi

Mersin’de teknik arıza nedeniyle kayıtlarını yaptıramayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden...

Mersin’de teknik arıza nedeniyle kayıtlarını yaptıramayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri tepki gösterdi. Sabahın erken saatlerinden beri kayıt için kuyrukta bekleyen öğrenciler sorunun çözülmesi için yetkilileri göreve çağırdı.
Mersin’de Açık Öğretim Fakültesine kayıt yaptırmak veya kayıtlarını yenilemek isteyen öğrenciler sabahın erken saatlerinde Açık Öğretim Bürosuna gelmelerine rağmen teknik arıza gerekçe gösterilerek kayıtlarının yapılmadığını belirtti. Öğrenciler kayıt yaptırmak için onlarca arkadaşlarının saatlerce beklemek zorunda kaldığını ifade etti.
Kucağındaki çocuğuyla kayıt çilesini yaşayan Hülya Kurt, kayıt yaptırmak için saat 08.00’de geldiğini belirtti.
ilk önce kayıtlarını yaptırdıklarını ifade eden Kurt, internet işlemleri için kayıt yaptıracakları sırada sistem çöktü cevabını aldıklarını söyledi.
Saat 13.30 olmasına rağmen hala beklediklerini ifade eden Kurt, “Akşam 17.00’de kadar bekleyelim mi? dedim. Beklersiniz, sistem belki gelir belki gelmez diyorlar. Yarın gelelim yarın sistemin olup olmayacağı belli değil. Çaresizce bekliyoruz” diye konuştu.
Görevlileri sorunların anlattıklarında kendilerine bir telefon numarası verdiğini anlatan Kurt, verdikleri telefon numarasını aradıklarında ise azar işittiklerini söyledi.
4, 4,5 saattir kayıt için beklediğini ifade eden Doğan Can ise “Yetkili biri çıktı; 17.00'ye kadar gelmezse sorumlusu biz değiliz’ dedi. 4 saat daha bekleyeceğiz. Bir çok arkadaş mağdur oldu” ifadesini kullandı.
Özge Parlak ise sistem yok diye mağdur olduklarını dile getirdi.
Öte yandan görüşünü almak istediğimiz Açık Öğretim Bürosu yetkilileri açıklama yapmaya yetkilerinin olmadığını belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz