Açık Öğretim Lisesi Kayıtlarının Süresi Uzatıldı

Açık Öğretim Lisesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. dönem yeni kayıt işlemlerinin 19 Ekim-02 Kasım 2012...

Açık Öğretim Lisesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 1. dönem yeni kayıt işlemlerinin 19 Ekim-02 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılmak üzere uzatıldığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt yenilemesinde bulunmayan çok sayıda öğrenci olduğu gerekçesiyle kayıt işlemlerinin 2 Kasım tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Bu konuda yapılan açıklamaya göre, "İlgili kanun ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmıştır. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile ilköğretim/ortaokul mezunlarından zorunlu eğitim kapsamında olan öğrencilerden bazılarının herhangi bir orta öğretim kurumuna kayıt yaptıramadığı gelen taleplerden anlaşılmıştır. Zorunlu eğitim kapsamında olan ilköğretimi tamamlamış öğrencilerin kayıtlarını Açık Öğretim Lisesi'ne yaptırabilmeleri için Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt tarihleri 19 Ekim-02 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılmak üzere uzatılmıştır. Zorunlu eğitim kapsamında olup, ilköğretimini tamamlamış ancak herhangi bir orta öğretim kurumuna kayıt yaptırmamış öğrencilerin tespit edilerek, Açık Öğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptırmalarını sağlamak için yönlendirilmeleri hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz