Açık Öğretim'de Kayıt Kargaşası

Mersin'de, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne (AÖF) kayıt yaptırmak isteyen binlerce öğrenci, kayıt bürosu önünde...

Mersin'de, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'ne (AÖF) kayıt yaptırmak isteyen binlerce öğrenci, kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sıra kapma yarışına giren öğrenciler kargaşaya neden olunca polis devreye girdi.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavsız ikinci üniversite ve dikey geçiş kayıtlarının son günü olan 16 Ekim tarihinde kayıt yaptıramayan binlerce öğrenci, mazeret kayıtları için bugün kayıt büroları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. AÖF Mersin Şubesi önünde de sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi kayıt için sıraya girdi. Kayıtların 1 Ekim'de başlamasına rağmen işini son güne bırakan öğrenciler, son gün şansını da kaçırınca mazeret kayıtları için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Yüzlerce öğrencinin bir anda kayıt bürosunun kapısına yığılması ise kargaşaya neden oldu. Birbiriyle itişip kalkışan öğrenciler, kayıt bürosu yetkilileri ile de tartıştı. Bunun üzerine polis devreye girdi. Polis ekipleri, kayıt bürosu önündeki kalabalığı sıraya sokmaya çalışırken, sorunu çözebilmek için isim listesi oluşturulmaya çalışıldı. Öğrenciler, kargaşanın sorumlusu olarak kayıt bürosu yetkililerini gösterirken, yetkililer ise sorunun, öğrencilerin işini son güne bırakması ve düzenli bir sıra oluşturmamasından kaynaklandığını söylediler.

Reklam
Reklam

Yetkililer, mazeret kayıtlarının cuma gününe kadar devam edeceğini de belirterek, kimsenin telaşa kapılmasına gerek olmadığını vurguladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: