Açıklanamayan Kısırlık Oranları Azalıyor

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Uğur Değer, herhangi bir sorunu...

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Uğur Değer, herhangi bir sorunu bulunmayan çiftlerde de gebeliğin oluşmayabileceğini belirterek, geçmişte açıklanamayan kısırlık tanısı ile takip edilen bu çiftlerin sayısının azaldığını söyledi.

Yardımcı üreme tekniklerindeki son gelişmeler sayesinde açıklanamayan kısırlık tanısında ciddi azalışlar olduğunu aktaran Değer, gebeliğin oluşmamasının kadın ve erkeği eşit oranda ilgilendiren bir konu olduğunu ifade etti. Değer, “Bir yılın sonunda düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilememesi uzman yardımı gerektirir. Gebeliğin oluşmaması durumunda eşlerden herhangi birinden kaynaklanan bir sorunun varlığından söz edilebilmesi için yaklaşık bir yıl düzenli cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin gerçekleşmemiş olması gerekir. Bu bir yıllık bekleme süresi çiftlerin çocuk sahibi olma şansı yakalamasını, infertilite yani açıklanamayan kısırlık için yapılan tetkiklerin getireceği psikolojik ve fiziksel yüklerden kurtulmalarını sağlayacaktır. Bir yılın sonucunda gebelik gerçekleşmiyorsa doktora başvurmak gerekir" dedi.

Reklam
Reklam

Bu süreyi beklemeden de uzman yardımı alması gereken çiftlerin olduğunu belirten Op. Dr. Uğur Değer, anne adayının 35 yaş ve üzerinde olması, çiftlerden birinde gebeliğe engel bir sağlık sorununun bulunması gibi durumlarda doktora bir yıllık süreyi beklemeden başvurmakta fayda olacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: