Acıkmış kudurmuştan beterdir ne demek? Acıkmış kudurmuştan beterdir TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Acıkmış kudurmuştan beterdir ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Acıkmış kudurmuştan beterdir ne demektir?

Atasözleri, genellikle kısa cümlelerdir. Bir anlam yoğunluğu vardır ve öğüt verirler. Deyimler ve birleşik fiiller ise, öğüt verme amacı gütmezler. Ancak tıpkı atasözleri gibi bir anlam yoğunluğu içerirler. Bu kelime grupları, belirli durumlarda çarpıcı anlamlarından yararlanmak üzere kullanılırlar. Acıkmış kudurmuştan beterdir ifadesi de böyle bir kullanıma sahiptir. Acıkmış kudurmuştan beterdir ne anlama gelir?

Acıkmış kudurmuştan beterdir Ne Demek? Acıkmış kudurmuştan beterdir TDK sözlük anlamı nedir?

  • Acıkmış kudurmuştan beterdir TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.
Reklam
Reklam

Acıkmış kudurmuştan beterdir TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. uzun süre bir nesnenin yokluğunu çeken kimse, onu gördüğünde büyük bir istekle ona saldırır anlamında kullanılan bir söz

Acıkmış kudurmuştan beterdir ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

acıkan doymam, susayan kanmam sanır
Anahtar Kelimeler: