"Açıköğretim" 30. yılını kutluyor

Eskişehir Açıköğretim'in 30. yıl dönümü uluslararası katılımlı olarak düzenlenen "Açıköğretimde 30.Yıl Konferansı"yla kutlandı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AÜ Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılışında yaptığı konuşmada, Açıköğretim sisteminin eğitimde, ülkemizi dünyaya ulaştıran en önemli unsurların başında geldiğini söyledi.

"Yerelden küresele sloganının tam karşılığını Anadolu Üniversitesi açıköğretim sisteminde görmekteyiz" diyen Tuna, şöyle konuştu:"Gelecek nesillerimizin en iyi şekilde ve donanımlı yetiştirilmesinde açıköğretim sisteminin 30 yıldır çok önemli payı var. Yıllar geçtikçe bu önemin daha da artacağına tüm içtenliğimle inanmaktayım. Yunus Emre'nin, Nasreddin Hoca'nın şehri olan Eskişehir'deki AÜ açıköğretim sistemi sayesinde 30 yıldır ülkemize ve dünyaya eğitimin yanında sevgiyi de ulaştırmak gibi çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Dünya barışının sağlanmasında eğitimin önemli bir yeri vardır. 30 yıldır açıköğretim sistemi aslında dünya barışına daeğitim yoluyla nitelikli bireyler yetiştirerek, önemli katkılarda bulunmaktadır."

Reklam
Reklam

- Duvarsız üniversite

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında, kendi okul yıllarından örnekler vererek, "duvarsız üniversite" adıyla oluşturdukları fikri, açıköğretim olarak hayata geçirilmesi sürecini anlattı. Açıköğretim sistemiyle ilgili geçmiş yıllardaki hayallerini dile getiren Büyükerşen, şunları kaydetti:"Bizim bin bir güçlükle kurmuş olduğumuz açıköğretim Allah'a şükür bugün o tahmin ettiğim, hayal ettiğim teknolojiyle birlikte bütün dünyaya yayılmış vaziyettedir. Kadrolar gelişti. Bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmeyecek ustalar, akademisyenler var. Açıköğretimi kurmak kolay olmamıştır, büyük mücadeleleri gerektirmiştir."

Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın da AÜ'nün bir çok açıdan dünyaya model olduğunu vurgulayarak, "Her zaman toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden bir üniversite olarak, Türkiye'nin sorunlarına öncü ve yenilikçi çözümler ürettik, üretiyoruz, üretmeye devam edeceğiz. AÜ olarak, farklı toplumsal sorunlara ve konulara yönelik 30 yılı aşkın bir deneyimimizle yeni eğitim teknolojilerini de kullanarak toplumu bilinçlendirmek, farkındalığı artırmak yolunda önemli adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz" diye konuştu.Özellikli, organizasyon kabiliyeti yüksek, nitelikli insan gücüne sahip, çözüm ve hizmet odaklı, sorun çözücü, bilgi ve iletişim teknolojilerini en ileri düzeyde kullanan, kaynak yaratan bir üniversite olduklarını aktaran Aydın, şöyle devam etti:"Biz, Türkiye'nin eğitim ve bilim ihraç eden tek üniversiteyiz. Biz Eskişehir'de yaratılan GSMH'nın yüzde 14'ünü gerçekleştiren, yenilikçi, yaratıcı, girişimci bir üniversiteyiz. 32 ülkede eğitim öğretim yapan, hayatın içinden insanların hayatına dokunan bir üniversiteyiz. Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olarak AÜ yeni açılımlarla Türk yüksek öğretim sisteminde fark yaratan bir üniversite olmaya devam edecektir"

Reklam
Reklam

Türk dünyasından, ABD, İngiltere, Avusturya'daki üniversitelerden akademisyenlerin katıldığı ve iki gün sürecek konferansla, Türkiye'de, Türk devletlerinde ve dünyada, eğitim, yüksek öğretim, özellikle açık ve uzaktan öğrenme alanlarındaki güncel eğitimler ve sorunları, uzmanlar, akademisyenler, yöneticiler ve uygulayıcıların tartışması, farklı kurum ve ülkelerin deneyimlerini paylaşması amaçlanıyor.