Acil Obstetrik Bakım (AOB) toplantısı yapıldı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca Acil Obstetrik Bakım (AOB)programı yürütülmektedir.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığınca Acil Obstetrik Bakım (AOB)programı yürütülmektedir.

Programın amacı, gebelik süresince, doğum sırasında ve sonrasında oluşabilecek sağlık sorunlarında sağlık hizmetlerine erişilebilirlik, sağlık hizmetlerinden faydalanma, bu hizmetlerin kalitesi ve hizmet sunan sağlık kurumları arasında etkili sevk sisteminin kurulması ile anne ve yenidoğan ölümlerini önlemektir.

Bu program kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya Halk Sağlığı Müdürlüğü şube müdürleri, Sağlık Müdürlüğü şube müdürleri, Kamu Hastaneler Birliği tıbbi hizmet başkanı, il ve ilçe hastaneleri başhekim ve başhekim yardımcıları, merkez ve ilçe toplum sağlığı sorumlu hekimleri katılmıştır.

Reklam
Reklam

Toplantıda ilimiz hastanelerin mevcut durumu, 112 ve sevk sistemi, anne ölümlerindeki gecikme modelleri görüşülerek ilimiz için eylem planı hazırlanmıştır.

Ajans23/Özge İNCE

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz