Acil Obstetrik Yeni Doğan Bakımı Toplantısı

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Acil obstetrik yeni doğan bakımı" konulu toplantı düzenlendi.

ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Acil obstetrik yeni doğan bakımı" konulu toplantı düzenlendi.

Yapılan açıklamaya göre, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri (ÇEKÜS) Şubesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, "2012 yılı anne bebek ölüm oranları, anne çocuk sağlığının iyileştirilmesi, anne bebek mortalite ve morbidite oranlarını azaltmak, sağlık hizmetlerinin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırmak" gibi konular görüşüldü.

Reklam
Reklam

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, anne ve çocuk sağlığının kendileri açısından önemli olduğunu belirterek, "Acil obstetrik bakım gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. Halk Sağlığı olarak diğer sağlık konularına vermiş olduğumuz hassasiyeti bu konuda da göstermekteyiz" dedi.

Muhabir: Eşber Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: