Acil servis doktoruna saldırı

Elazığ’da özel bir hastanenin acil servisinde görevli doktor Fatih Doğsel Sever, hasta yakınları tarafından saldırıya uğradı.

Doktor Sever’e saldırdıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi elini olunu sallayarak acil servisten çıkan saldırganlar, Doktor Fatih Doğsel Sever’in şikayetçi olması üzerine yakalanabildi.

Dr.Fatih Doğsel Sever konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu ; “Saat: 10.30 sularında gelen ileri gebe sınıfından bir hastamız kadın doğumcu bir doktor arkadaşımızın ismini vererek acile yönlendirildiğini söyleyerek, Bayanın rahatsızlıklarını dinledik fakat kadın doğumcunun acilden giriş yaparak tekrar hemen servise gel demesi biraz acayibime kaçtı. Durumu netleştirebilmek için ismi verilen kadın doğum doktorunu bizzat aradım. Hastaya acilde ne yapmam gerektiğini sorduğumda böyle bir hasta göndermediğini söyleyerek, kendisine yönlendirmemi istedi. Ben de kadın doğumcunun yanına gitmeleri gerektiğini hasta ve hasta yakınlarına ilettim fakat hasta olan bayan katkı payı olan 12 TL’yi ödememek için acili kullanmaya çalıştıklarını anladım ve kadın doğumcunun yanına gitmeniz gerekiyor diyince olay çıkardı.

Reklam
Reklam

Daha sonra hastanın eşi devreye girerek telefonla dışarıdan “Acil serviste halledilecek bir doktor var” diye siparişle sadece bu işi yapması amacıyla çağırdığı bir adam tarafından da saldırıya uğradım. Hem eşi tarafından saldırıya uğradım hem de dışarıdan çağırdığı şahıs tarafından yumruklandım. Güvenlik görevlileri ayırmaya çalışırken kalabalığın arasından tekmenin nasıl geldiğini anlamadım. Tekmenin geldiğini gördüm ama şahsı görmedim. Yapacak bir şey kalmamıştı zaten bacağım kırıldı. Çapraz bağlar tamamen koptu tabi ağrı ve şişmeler de mevcut. Üzerine basmam yasak zaten basamıyorum ve yürüyemiyorum. Bir aylık heyet raporu verildi.” şeklinde konuştu.

Dr. Fatih Doğsel Sever şöyle devam etti; “Bizler çok yoğun şartlarda ve çok zor koşullarda bitirdiğimiz bir fakülte sonrası hayata atılıyoruz. İnsanlardan bu şekilde yaklaşımları da hak etmiyoruz. Bizim ne gecemiz ne gündüzümüz var. Hep hastalarımızı iyileştirebilmek için kendi canımızdan bile ödün vererek çalışıyoruz. İnsanlar özel bir hastaneye geliyorlarsa maddi karşılığını zaten göz önüne alarak geliyorlar. Benim bu konuda yapabileceğim hiçbir şeyim yok. Acil servisler üzerinden bir şeyleri bedavaya çıkarmak ne kadar doğru? Şu anda acil servisler kontrol dışı kalmış durumda ve muayene edilen hastalar konumunda. Bir düzen kalmadı artık. İster doktor, ister hemşire, ister personel, ister sağlık çalışanı kim olursa olsun yani bu insanlık dışı bir olay zaten.” dedi.

Reklam
Reklam

Ajans23/ Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: