Acil Servise 6 Ayda 168 Bin 174 Başvuru

Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yılbaşından beri toplam 168 bin 174 başvuru yapıldığını, en çok...

Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yılbaşından beri toplam 168 bin 174 başvuru yapıldığını, en çok rahatsızlığın enfeksiyona bağlı hastalıklar olduğu bildirildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Eroğul, hastanenin acil servisine yılbaşından bu yana müracaat eden vatandaşlar ve şikayet konusu hastalıklar hakkında bilgi verdi. En sık görülen hastalığın boğaz iltihabı olduğunu açıklayan Eroğul, bunu bademcik iltihabı, yüksek tansiyon, bel ağrısı ve kas ağrısının takip ettiğini söyledi. Son 6 aylık süre içerisinde 46 bin 85 boğaz iltihabı olan hastanın tedavi edildiğini belirten Dr. Mehmet Eroğul, 44 bin 882 bademcik iltihabı, 34 bin 787 yüksek tansiyon, 27 bin 189 bel ağrısı, 19 bin 600 kas ağrısı hastalığı olan vakanın tedavi edildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Dr. Mehmet Eroğul, Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne hayati tehlikelerle başvurulan hastalıklarla sık karşılaşılmadığını vurgulayarak triaj uygulamasındaki hasta sayısını da açıkladı. Dr. Eroğlu, toplam 168 bin 174 hastanın tedavi gördüğü serviste sarı alanda tedavi gören hasta sayısının (30-60 dakika arası bekleyebilecek olan hasta) 107 bin 228, yeşil alanda tedavi gören hasta sayısının (1-3 saat arası bekleyebilecek olan hasta) 53 bin 483, kırmızı alanda bulunan hasta sayısının ise (hemen müdahale edilmesi gereken hasta) 7 bin 463 olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: