Acil Servis'te Darp Edilen Doktora 7 Gün "iş Göremez" Raporu

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, yakınına rapor vermediği gerekçesiyle darp edilen kadın doktor E.K.'nın 7 gün iş göremez raporu aldığı bildirildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, yakınına rapor vermediği gerekçesiyle darp edilen kadın doktor E.K.'nın 7 gün iş göremez raporu aldığı bildirildi.

Eskişehir Tabip Odası ve Sağlık-Sen Eskişehir Şubesi, doktora yapılan darp olayını Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde düzenledikleri basın açıklamalarıyla kınadı.

Sağlık çalışanlarının son günlerde maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam ettiğini kaydeden Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdülbaki Tekin, bu durumun ürkütücü ve endişe verici olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Dr. E.K.'ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Tekin, şunları kaydetti:

"Dr. E.K. rapor vermediği için erkek bir şahıs tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğradı. Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerin cezalandırılmasını istiyoruz. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın topyekun sağlığına yapılmış, bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir."

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz da saldırıyı kınayarak, failin olay sonrasında serbest bırakılmasını eleştirdi.

Hekime yönelik şiddetle ilgili yapılan açıklama yapmaktan üzüntü duyduklarını ifade eden Yılmaz, "Hekimlerin çalışma koşulları çok zorlu. Hekimler büyük bir sorumluluk altında görev yapıyorlar ama buna karşın hekime yönelik hürmetsizlik giderek artıyor. Hekime yönelen şiddette cezalandırma yöntemleri yetersizdir. Bütün bunları kınıyoruz" diye konuştu.

Tabip Odası ve sendika üyeleri, basın açıklamalarının ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: