Acil Servis'te Kadın Doktora Darp Girişimi Iddiası

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, bir kişinin, yakınına rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktora küfredip tekme attığı iddia edildi.

Eskişehir Devlet Hastanesi'nde, bir kişinin, yakınına rapor vermediği gerekçesiyle kadın doktora küfredip tekme attığı iddia edildi.

İddiaya göre, Acil Servis'e gelen İ.T, yanındaki yakınının hasta olduğunu söyleyerek, doktor E.K'den rapor vermesini istedi.

İ.T'nin yakınını muayene eden E.K, hastanın rapor verilebilecek bir rahatsızlığı olmadığını ifade ederek, hastayı, Kulak Burun Boğaz Polikliniği'ne sevk etti. Bu kişiler, poliklinikte görevli doktorun da rapor vermemesi üzerine yeniden Acil Servis'e geldi.

Reklam
Reklam

E.K'den tekrar rapor isteyen ve buna olumsuz yanıt alan İ.T, ona küfrederek tekme attı. Çevredeki sağlık çalışanlarıyla güvenlik görevlilerinin araya girmesi sonucu olayın büyümesi önlendi. Daha sonra İ.T. ile yakını, olay yerinden uzaklaştırıldı.

İ.T, E.K'nin şikayetçi olmasından dolayı polis ekiplerince gözaltına alındı.

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Acil Servis çalışanlarının şiddete daha fazla maruz kaldığını bildirdi.

Doktor arkadaşlarının yanında olduklarını belirten Yılmaz, "Başsavcılıkta bu saldırının üzerinde durulması gerektiğini söyledik. Bugün fiziki bir saldırı ve sözlü hakaretle karşılaşıldı, yarın bunun sonunda cana kasteden bir davranışla karşılaşılması an meselesidir" dedi.

Yılmaz, E.K'ye yönelik saldırıdan dolayı gerekli girişimlerde bulunacaklarını ve olayı protesto ettiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: