Acılı aileler, çocuklarının hayatını kaybettiği yolda gözyaşı döktü

Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde bomba yüklü aracın, askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu...

Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde bomba yüklü aracın, askeri servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6’sı öğrenci 7 kişinin ailesi olay yerinde gözyaşı döktü. Terör örgütü PKK’nın 2008 yılında düzenlediği saldırıda dershane öğrencileri Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Eren Şahin, Engin Taşkın, Salih Ekinci, Melek İpek ve Cengiz Kaya hayatını kaybetmişti.
Diyarbakır’da 3 Ocak 2008 tarihinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 6 öğrenci ile 1 öğrenci velisi için saldırının olduğu dershane önünde anma töreni düzenledi. Dağkapı semti Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi’nde düzenlenen törene saldırıda şehit olan öğrencilerde Eren Şahin’in annesi AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakır Vali Yardımcıları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşunun başkanları, çok sayıda vatandaş öğrenci ve öğretmenler katıldı. Olay yerine gelen aileler, gözyaşları arasında olay yerine karanfil bıraktı. Olay yerine ilk kez gelen şehit öğrenci Rıdvan Süer’in Şemsettin Süer ve ailesi gözyaşlarına hâkim olamadı. Dershane öğrencileri, saldırıda hayatını kaybeden 6 arkadaşının isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giyerek karanfillerle bezenmiş fotoğraflarını taşıdı. Anma töreni için Ankara’dan gelen şehit Rıdvan Süer’in babası Şemsettin Süer, anmaya Diyarbakırlı vatandaşların büyük ilgi göstermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

ŞEHİT BABASI SÜER: ÜLKEMİZ KAN VE GÖZYAŞINA DOYDU
Törene eşi ve kızıyla birlikte katıldığını anlatan Süer, "Gönül isterdeki buradaki anma töreni, hayatını kaybeden öğrencilerin üniversiteyi bitirmiş ve başarılarını kutlamak için toplanmış olsaydık. Allah kimselere acı yaşatmasın. Biz çocukların daha şuurlu olup örgüte kanmaması istiyoruz. Hayıtlarını bu yolda heba etmemelerini istiyorum. İlk kez anmaya katılmak nasip oldu. Kısmet oldu ailecek katıldık. Katılmazsak bile yüreğimizin bir yanı buradaydı. Bu sene kısmet oldu. Bu konuda acılarımız tazelenecek ancak burada olmaktan mutlu olduk. Allah kimseye, ülkemize böyle acılar yaşatmasın analar ağlamasın. Artık gözyaşı ve kan dinsin. Ben terörün bitmesini istiyorum. Çocuklarımız askerlerimiz artık huzurla görevini yapsın, öğrenciler huzurla okula gitsin. Ülke mutlu bir tablo çizsin. Bu ülke kana doydu. Ülkemiz çok güzel neyi paylaşılmıyor onu anlamıyorum. Ülkemizin kıymetini bilelim. Artık gözyaşı ve kan dursun."

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ERONAT: ARTIK ANNELERİN YÜREĞİ YANMASIN
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ise 3 Ocak gibi saldırıların bir daha yaşanmasını istemediklerini söyledi. Eronat, bir anne olarak çok üzüldüğünü belirterek, "Gençler mutlu bir şekilde okula dershaneye gitsin. Annelerin yürekleri yanmasın. Biz artık yorulduk. Böyle olayları izlemekten görmekten yorulduk. Kendi acımızı unuttuk, televizyonlardan başka annelerin acılarını izlerken yüreğimiz yanıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

OLAYIN FAİLİ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ 9 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASINA ÇARPTIRILDI
Bombalı saldırının bir numaralı faili olan PKK’lı Erdal Polat ile kendisine yardım ve yataklık eden 6 kişi Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. 6’sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 68 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı Erdal Polat 9 kez ağırlaştırılmış ömürboyu ve toplam 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 sanık yardım ve yataklık etmekten 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına mahkûm oldu. Terörist Erdal Polat’ın 2002 yılında PKK’ya katılıp Irak’ın Kuzeyindeki Hakurk, Hınere, Şehidan kampları ile Kandil Dağı’nda askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra Zap bölgesinden Türkiye’ye giriş yaparak Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalına geldiği ortaya çıkmıştı. Saldırıda öğrencilerin ölmesi üzerine terör örgütü PKK, saldırıyı önce üstlenmemişti ancak terörist Polat yakalandıktan sonra örgüt üstlenmek zorunda kalmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz