Acılı baba: Cenazeleri göndermeselerdi getirecek maddi durumumuz bile yoktu

İstanbul’a bağlı Fatih semtindeki bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden kardeşlerin acılı babaları, "İstanbul valisi...

İstanbul’a bağlı Fatih semtindeki bir evde çıkan yangında hayatını kaybeden kardeşlerin acılı babaları, "İstanbul valisi ve Fatih belediye başkanı göndermeseydi, İstanbul’a gidip cenazeleri alacak kadar maddi durumumuz yoktu." dedi.

Fatih ilçesi Yavuz Sinan Mahallesi’nde 3 katlı ahşap binanın çatı katında çıkan yangında hayatını kaybeden 5 vatandaşın cenazesi Diyarbakır’a gönderildi. Hayatını kaybeden Murat Çelik, Şahin Çelik, Abdurrahman Çelik ve İbrahim Yılmaz, Diyarbakır’a bağlı Çınar ilçesi Kuruyazı Köyü’nde dün gece defnedildi. Hüseyin Mete ise Diyarbakır’a bağlı Yeniköy Mezarlığı’nda defin işleri gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

İbrahim Yılmaz isimli oğlunu yangında kaybeden Mehmet Yılmaz, 11 çocuğundan birini yangında kaybettiğini dile getirdi. Maddi imkansızlıklardan dolayı oğlunu İstanbul’a gönderdiğini ifade eden Yılmaz, “Yazın tarımdan dolayı bize yardım ediyordu. 11 nüfuslu bir aileyiz. Oğlum da bize destek amacıyla İstanbul’da çalışmaya gitti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir cenazelerimizi gönderdiler. Olayı duyar duymaz maddi yetersizlikten nasıl gideceğimiz düşünüyorduk.” dedi.

Bir oğlunun da askerde olduğunu belirten Yılmaz, askerliğe giden oğlunun masraflarını hayatını kaybeden oğlunun sağladığını ifade etti. Çocuğunun yıkanmadan İstanbul’dan geldiğini kaydeden Yılmaz, cenazelerin bu tür durumlarda yıkanarak gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

Murat Çelik, Şahin Çelik, Abdurrahman Çelik ve İbrahim Yılmaz’ın babası Mehmet Çelik de vali ve belediye başkanının çocuklarını göndermesinden dolayı teşekkür etti. Maddi durumun yetersizliğine dikkat çeken Çelik, son 2 gündür sağlık ekipleri ve Çınar Kaymakamı’nın kendilerine destek ziyaretleri yaptığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Acılı baba Çelik, 11 çocuğu bulunduğunu hatırlatarak, “Ahşap evde çıkan yangın sonucu 3 çocuğumu kaybettim. Çocuklarımdan biri askerden yeni gelmişti. Vefat eden küçük oğlum da 4 ay önce İstanbul’da çalışmaya gitmişti.” şeklinde konuştu. Acılı ailelere çevre köylerden de vatandaşlar geldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz