Acılı baba, oğlunun öldüren sürücüyü arıyor

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Bursalı Mehmet Akdağ, il ili gezerek Afyonkarahisar'da yaklaşık 5 ay önce oğlunun ölümüne neden olan ve ardından kayıplara karışan sürücüyü arıyor.

7 Kasım 2006 tarihinde Eskişehir karayolu üzerindeki Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampüsü yakınlarında meydana gelen kazada, AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi Makine Resim ve Konstrüksiyon Bölümü öğrencisi Enes Akdağ (19), ders bitiminin ardından kampüse 200 metre uzaklıktaki yurda gitmek için karşıdan karşıya geçerken hızla gelen bir otomobilin altında kaldı. Akdağ olay yerinde hayatını kaybederken, kimliği ve kullandığı otomobilin plakası belirlenemeyen sürücü kazanın ardından kayıplara karıştı. Polis ve jandarma ekipleri kaçan sürücünün yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatırken, acılı baba Mehmet Akdağ da memleketi Bursa'dan yola çıkarak kent kent oğlunun ölümüne sebep olan sürücüyü arıyor. Daha önce Afyonkarahisar'daki yerel gazetelere oğlunun resmiyle birlikte ilan veren Akdağ, şimdi de sürücünün yakalanması için afiş bastırdı. Basılan afişte, Enes Akdağ'ın ölümüne neden olan beyaz renkli Toros marka otomobilin sağ ayna, sağ far, ön cam ve dikiz aynasının kırık olduğu, ön tamponunun da olmadığı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

İHA'ya açıklamalarda bulunan baba Mehmet Akdağ, aylardır gece gündüz oğlunun ölümüne neden olan sürücüyü aradığını belirterek, "Ama bugüne kadar çocuğumun katilini bulamadım. Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Konya gibi çevre illerde gezmediğim ilçe, kasaba ve köy kalmadı. Allah rızası için herkes bana yardımcı olsun. Benim başıma gelenler, kimsenin başına gelmesin. Herkesten yardım bekliyorum. Her gece en fazla 3 saat uyku uyuyorum. Çocuğumun katilini bulmadan gözüme uyku girmiyor. Oğluma çarpan sürücüyü yakalamak için halen daha umudum var. Allah büyüktür" dedi.