Acılı Dürüm Şifresi Ele Verdi

Kuzey Irak’tan katır sırtında getirilen 1.5 kilo saf eroini Hakkari’den diskolarda pazarlamak için İstanbul’da götürmek...

Kuzey Irak’tan katır sırtında getirilen 1.5 kilo saf eroini Hakkari’den diskolarda pazarlamak için İstanbul’da götürmek isterken yakalanan uyuşturucu tacirleri, polisin dinlemesine takılan ‘acılı dürüm’ şifresiyle yakayı ele verdi.

Hakkari ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün (KOM) ortaklaşa düzenledikleri ‘Kapan-2’ operasyonu kapsamında Erzurum’un Pasinler ilçesinde durdurulan otobüste yapılan aramada, bel korsasına zula edilmiş halde 1.5 kilo saf eroin ele geçirilmiş ve Ümit K. (28) ile İlhan H. (37) ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Olayla ilgili olarak Kemal T. de gözaltına alınmıştı. Ümit T, Kemal T. (31) ve İlhan H. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu ticareti’ yapmak suçlarından 10 yıl hapis istemiyle dava açılırken, özellikle disko ve sosyetenin eğlence yerlerinde satılmak üzere İstanbul’a götürülmek istenen uyuşturucunun Erzurum Polis Kriminal Laboratuarı’nda yapılan ekspertiz raporunda 1.5 kilo saf eroin olduğu tespit edilmişti.

Reklam
Reklam

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Kemal T. ile İlhan H.’yı 7’şer yıl 6’şar ay, Ümit K’yı ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanığa ‘ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, mahkeme tutuklu sanıklara ayrıca 7 bin 500 TL adli para cezası verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: