Acılı Şehit Annesi: Bi Tanemi Bulun Getirin

Hakkari-Çukurca karayolunda üç gün önce güvenlik güçleri arazide mayın taraması yaptığı sırada teröristlerce yola döşenen...

Hakkari-Çukurca karayolunda üç gün önce güvenlik güçleri arazide mayın taraması yaptığı sırada teröristlerce yola döşenen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan dört askerden biri olan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin (24) cenazesi henüz bulunamadı. Şehidin diyaliz hastası annesi Döndü Çiftçi, "Bi tanemi bulun getirin." diye ağıtlar yakarken baba Satılmış Çiftçi ise, "Bir an önce çocuğumun bulunmasını istiyorum." dedi.

Annesi ve babasına evlatlarının şehadet haberinin askerî yetkililer tarafından verilmesinin ardından evinin bulunduğu sokağın başına, fotoğrafı ve evlere Türk bayrakları asıldı. Acılı aile, bir yandan taziyeleri kabul ederken bir yandan da cenazenin bulunmasını sürüyor. Baba Çiftçi, "Daha çocuğum bulunamadı. Vali çıkıyor, 'İzmir'e cenazeyi gönderdim.' diyor. Hani cenaze? Ben çocuğumun canlı veya cansız bir an önce bulunmasını, sesimizin duyulmasını istiyorum." şeklinde konuştu. Annesi ise, "Bi tanemi bulun getirin. Büyüklerim size yalvarıyorum, bi tanecik kuzumu bulun, yavrumu bulun." diye feryat etti. Amcası Metin Çiftçi, "Bizim kesin bilgimiz yok. Devlet büyüklerinden haber bekliyoruz. Dört gündür burada perişan olduk. Bittik biz, bize bir haber. Yanıyor yürek, yanıyor." diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Reklam
Reklam

Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin geçen hafta izinli olarak İzmir'e geldiği ve 9 Eylül 2012 günü nişanlandığı öğrenildi. Üç yıl göreve başladığı, Hakkari'nin ilk görev yeri olduğu, üç ay sonra sözleşmesini yenilemeyerek İzmir'de görevlendirme talebinde bulunacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: