Acıpayam'da Atatürk İlköğretim Okulu Velileri Ayaklandı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu'nun, yeni eğitim öğretim döneminde ortaokul olarak hizmet vereceğinin açıklanması...

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde Atatürk İlköğretim Okulu'nun, yeni eğitim öğretim döneminde ortaokul olarak hizmet vereceğinin açıklanması velileri ayağa kaldırdı. Okulun ilkokul ve ortaokul kısımlarının ayrılmamasını isteyen veliler, tepki olarak çocuklarını okula göndermiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuran veliler Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu Okul Aile Birliği aracılığı ile de kararın iptali için Denizli İdari Mahkemesi'ne dava açtı.

Dün akşam saatlerinde okul önünde bir araya gelen 300'e yakın öğrenci velisi Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'la görüştü. Veliler, özellikle Osman Manisalı İlköğretim Okulu'nun yeni eğitim yılında ilkokul olarak hizmet vermesine fiziki yetersizliğinden dolayı karşı çıktıklarını belirtti. Bazı öğrenci velileri ise aynı okulda birden fazla çocuklarının eğitim gördüğüne dikkati çekerek, yeni uygulamayla birlikte ciddi sıkıntı yaşayacaklarına savundu.
Belediye Başkanı Şevkan ise velilerden çocukları mutlaka okula göndermelerini isteyerek, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ben ve siz veliler çocuklarımız için buradayız. Onların eğitimi bizler ve siz aileler için çok önemli. Eğitimleri aksamamalı." dedi.
Öğrenci velileriyle görüşen İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak da, okullardaki öğrenci ve öğretmenlerin kesinlikle mağdur edilmeyeceğinin altını çizerek, "Bu konuda her türlü tedbir alınmakta ve alınıyor. Öğrencilerimiz kendi öğretmenleri ile eğitime devam edecek. Yapılan uygulamada herhangi bir keyfiyet söz değildir. Okullarımızın ortaokul olarak ayrılması, Milli Eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliği kapsamında, 6287 Sayılı Kanun gereği yapılan bir uygulamadır." dedi.
Bu arada ortaokul olacak Atatürk İlköğretim Okulu'nun akıllı tahta ve teknik altyapısının çok güçlü olduğu, bu imkanların öğrenci velilerinin katkısı ile sağlandığı, ilkokul olarak planlanan Osman Manisalı İlköğretim Okulu'nda ise böyle bir altyapının bulunmadığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: