Acıpayam'da Ilk 2B Tapuları Verildi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, 2B arazilerini satın alan hak sahibine tapuları verildi. Bin 266 adet 2B...

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, 2B arazilerini satın alan hak sahibine tapuları verildi. Bin 266 adet 2B arazi parseli olan Acıpayam'da, başvurarak yükümlülüğünü yerine getiren Ercan Şahan ve Ziya Bozkır isimli hak sahipleri, törenle tapularını Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar'ın elinden aldı.

Kaymakam Kalkar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2B arazilerinin tapulu hale getirilmesinin çok önemli bir düzenleme olduğunu belirterek, "Tapuların verilmeye başlamasıyla yıllardır devam eden çok önemli bir sorun çözülmüş oldu. Tapusunu alan ve alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Acıpayam Mal Müdürü Mustafa Ekinc de, ''6292 sayılı kanun kapsamında 2B arazisi için başvuran ve satış tebligatı gönderilenlerden yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşlarımız, üç ay içinde Tapu Müdürlüğü'nde taşınmazlarını adlarına tescil ettirerek, satış bedeli dışında hiçbir masraf ödemeden tapularını alabilecektir. Yasanın amacı, bir mülkiyet sorununun çözümüdür. İşlemleri biten ve satışa hazır hale gelen arazilerin tapu teslimlerine bundan sonra da devam edeceğiz Vatandaşlarımız artık kendi tapulu topraklarını işleyebilecek.'' şeklinde konuştu. Tapu alacakların başvurularını son günlere bırakmaması gerektiğini de hatırlatan Müdür Ekinci, " 2B arazileri satışlarında, peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulanacak olup taksitli satışlarda ise gelir durumu dikkate alınarak köylerde 6 yıl 12 taksit, kasabalarda ise 5 yıl 10 taksit şeklinde olacak." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: