ACISELSAN Da İMKB’de Yerini Aldı

Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı bünyesinde bulunan Acıpayam Selüloz Sanayii ve Ticaret AŞ (ACISELSAN), İstanbul...

Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı bünyesinde bulunan Acıpayam Selüloz Sanayii ve Ticaret AŞ (ACISELSAN), İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’nda yerini aldı. Bundan 40 sene evvel Denizli Acıpayam’da faaliyetlerine başlayan şirketin hisseleri (ACSEL) İkinci Ulusal Pazar’da işlem görecek.

Ödenmiş sermayesi 602 bin liraya varan ACISELSAN, 3 bin 790 ortaklı olup üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor. Türkiye’nin ilk selüloz fabrikalarından biri olup Alman Wolf-Walsrode patenti kullanarak hem iç hem dış piyasalar için teknik ve saf cinste olmak üzere CMC (Karboksimetilselüloz) imal ediyor.

Reklam
Reklam

Hisse senetleri piyasasında yerini alan şirket için yapılan gong törenine İMKB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, ACISELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Reha Çırak ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal katıldı.

Törende söz alan İMKB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, “ACISELSAN borsamıza gelen 19. şirket oldu. Bununla birlikte İMKB’de işlem gören şirket sayısı 385’i buldu.” dedi.

Geçen sen toplam 18 şirketin hisse senedi arz ettiğini aktaran Turhan, bu dönemde 108 adet borçlanma aracı ihracı yapılıp toplam 21,5 milyar lira kaynak sunulduğunu açıkladı.

40 senelik tarihi olan ACISELSAN’ı yatırımcıların seçimine sunduklarını belirten Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal ise, “3 bin 790 ortağı ile zaten halka açık olan şirket, İMKB’de bugün işlem görmeye başlayarak, daha şeffaf, profesyonel ve finansal yapıya kavuşmanın gücüyle yeni yatırımcı ve ortaklara da ulaşmış olacak.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: