Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) ne demek? Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, bazı olayları ve durumların özünü ifade etmek için kullanılırlar. Ortaya ne zaman çıktığı bilinmeyen bu kalıplaşmış sözcükler, anlatımı çarpıcı hale getirmek için genel olarak mecaz anlam ile kullanırlar. Birleşik fiiller de diğer sözcüklerle birlikte kullanılan kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller anlatımı kolaylaştırır. Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) de bu anlatıma uyan ve Türkçenin zengin bir dil olmasına katkı sağlayan sözlerden biridir. Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) ne demektir?

Atasözleri ve deyimler çoğu zaman kaynağını gerçek bir durumdan alan ancak bunu gerçek dışı bir şekilde ifade eden sözlerdir. Birleşik fiiller ise ifade etmeyi kolaylaştıran sözlerdir ve deyimlerde de kullanılırlar. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller hayatın her alanında kullanılan ve ifade yeteneğini arttıran sözlerdir. Bu sözlerden biri olan Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek), TDK sözlükte ne anlama gelir? Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) TDK sözlük anlamı ve örnek cümleler…

Reklam
Reklam

Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) Ne Demek? Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) TDK sözlük anlamı nedir?

  • Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) TDK sözlüğe göre 1 farklı anlama sahiptir.

Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. bir üzüntüye, sıkıntıya yakınmadan katlanmak

Acısını bağrına (veya içine) basmak (veya gömmek) ile Kurulan Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

acı acıyı keser, su sancıyı acı çekmek (veya duymak) acı gelmek
acı (veya acılar) görmek acı patlıcanı kırağı çalmaz acı söylemek
acı vermek acısı çıkmak acısı içine (veya yüreğine) çökmek (veya işlemek)
acısı ortaya çıkmak acısına dayanamamak acısını almak
acısını almak acısını çekmek acısını çıkarmak
acısını görmek
Anahtar Kelimeler: