Aclan Acar: 2012’de otomotiv sektörü bir miktar küçülecek

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2012 yılında otomotiv sektörünün bir miktar küçüleceğini beliterek,...

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2012 yılında otomotiv sektörünün bir miktar küçüleceğini beliterek, "Türkiye'nin 2012 yılındaki büyüme hızının yüzde 4,5 olacağını düşünüyoruz." dedi.
Doğuş OtoMotion Bursa’nın yeni tesisinin açılışı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Yeni Yalova yolunda açılan tesiste Volkswagen binek, Volkswagen ticari, Audi, Seat ve DOD markalarına Porsche gibi markaların satış ve servis hizmetlerini verilecek. Açılışta basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, 2012’de otomotiv sektörünün biraz küçüleceğini söyledi.
Otomotiv sektörünün son durumunu değerlendiren Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Acar, sektörün Türkiye'de üretim ve satış bakımından ekonominin lokomotifi olduğunu belirtti. Türkiye'de sektörün 1 milyon 200 bin adet üretim kapasitesi olduğunu anlatan Aclan Acar, şunları söyledi: "Çok önemli markalar Türkiye'de üretim yapıyor. Geçen sene 864 bin adet otomobil iç piyasada satıldı. Pazar son derece büyük. 2011 yılında Türkiye otomotiv tarihinin rekoru kırıldı. Doğuş otomotiv olarak biz de yüzde 13'lük pazar payı ile geçen sene 110 bin adet araç sattık. Türkiye'nin 2012 yılındaki büyüme hızının yüzde 4,5 olacağını düşünüyoruz. Pazarın da 750 bin adet seviyesinde olacağını tahmin ediyoruz."
2012 senesinde otomotiv sektörünün bir parça küçüleceğini anlatan Doğuş Oto Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, "Ancak bu küçülme bir önceki seneye göre küçülmeyi ifade ediyor. Oysa 2010 yılına göre büyüme hala devam ediyor. Gayri safi milli hasılanın çekim gücü Türkiye'de otomotiv sektörüdür. Böyle olmaya da devam edecek. Şu anda milyon adedini yakalamak zor ancak sektör ümit ediyoruz ki birkaç yıl içinde 1 milyon adet rakamına ulaşır." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz