Adaköy Beldesi Yılda 12,5 Ton Alabalık Üretecek

Beyşehir'e bağlı Adaköy beldesinde yapımı tamamlanan alabalık üretim tesislerinde yılda 12,5 ton alabalık yetiştirilmesi hedefleniyor.

Beyşehir'e bağlı Adaköy beldesinde yapımı tamamlanan alabalık üretim tesislerinde yılda 12,5 ton alabalık yetiştirilmesi hedefleniyor.

Adaköy Belediye Başkanı Nihat Ulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanı olarak göreve geldikten sonra hayata geçirmek için uğraştığı alabalık projesinin önümüzdeki günlerde devreye gireceğini söyledi.

Yörede alabalık yetiştirmeye çok uygun su kaynakları potansiyelinin olduğunu belirten Ulu, yapılan inceleme ve araştırma çalışmalarının ardından projenin hayata geçmesi için çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Değirmen mevkisinde inşaat çalışmaları başlayan alabalık üretim tesislerinin büyük bölümünün tamamlandığını anlatan Ulu, şunları kaydetti:

"Beldemizde uzun süredir hayalimiz olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz. İlgili bakanlığımızdan da işletme ruhsatını alarak alabalık yetiştirmeye başlayacağız. Burada Gökkuşağı cinsi yıllık 12,5 tonluk bir alabalık üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bölgemizde bu anlamda böyle başka bir proje yok. Pazarlama konusunda bir sıkıntımız olacağını sanmıyorum. Talep gelen her yere buradan alabalık göndermeyi planlıyoruz. İşletme ruhsatını aldıktan sonra işletmeyi ilk etapta Adaköy Belediyesi olarak kendimiz yapacağız. Bu tesisin hem bölgemize, hem de belediyemize önemli bir ekonomik kazanım sağlayacağını düşünüyoruz."

Muhabir: Şeref Yaşar / İbrahim Yozoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: