Adalarda turizm yatırımı için yeni araziler tahsis ediliyor

Çanakkale’nin ada ilçeleri olan Gökçeada ve Bozcaada’da Hazine'ye ait 22 gayrimenkul, turizm yatırımı için ilana...

Çanakkale’nin ada ilçeleri olan Gökçeada ve Bozcaada’da Hazine'ye ait 22 gayrimenkul, turizm yatırımı için ilana çıkarıldı. Araziler, turizm yatırımı amacıyla ücretsiz verilecek. Çanakkale Defterdarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 4706 sayılı kanunun ek 3. maddesi ve kanunun uygulanması hakkında Maliye Bakanlığı’nca çıkarılan yönetmelik hükümlerine göre Bozcaada ve Gökçeada'daki Hazine arazilerinin, turizm yatırımı yapılmak amacıyla ilana çıkarıldığı bildirildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son başvuru tarihi olarak belirlenen 10 Ağustos 2011 saat 14.00’e kadar kapalı zarf halinde verilen müracaat dosyalarını incelemek ve değerlendirmek üzere oluşturulan komisyon, aynı saatte toplanmıştır. Bozcaada'da ilana çıkarılan dokuz taşınmazdan ikisi için bir şirketin müracaatı uygun görülerek, ileride 49 yıl süreyle tesis edilecek irtifak hakkına esas olmak üzere bir yıl süreyle ön izin verilmesi uygun görülmüştür. Gökçeada'da ilana çıkarılan 13 taşınmazdan 12'si için dört şirket, toplam altı müracaat dosyası vermiştir. Tekliflerin bilgi ve belge içeriğinde noksanlıklar tespit edilmiş ve değerlendirmeye alınmamıştır. Bunun üzerine Bozcaada'daki yedi, Gökçeada'daki 13 taşınmaz, iki ay süreyle tekrar ilana çıkarılmış olup son başvuru tarihi 14 Ekim 2011 olarak belirlenmiştir. Başvuruları inceleyen komisyon, karara bağlayarak bakanlığa onaya göndermiştir.”
Gökçeada’daki söz konusu araziler, Uğurlu Gizli Liman bölgesinde bulunuyor. Buralar için dosya veren sekiz firmadan üçününki kabul edildi ve onay için bakanlığa yollandı. Turizm arazilerine yapılacak yatırımlar, burayı oteller bölgesi haline getirecek. Gelecek aylarda dosyaları tamamlanan Pirgoz bölgesinde de deniz kenarında turizm imarlı 36 parselin yatırımcılara tahsis edilmesi bekleniyor. Adanın güney sahillerindeki bu parsellerin toplam alanı 2 bin dönüm civarında.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz