Adalet Bakanı Ergin, Hatay'da...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Hatay İl Özel İdaresi tarafından

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Hatay İl Özel İdaresi tarafından yaptırılması planlanan spor tesisleri ile ilgili istişare toplantısına katıldı.

Ergin, Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay'da yapımı planlanan spor tesislerinin bir kısmının ihale, bir kısmının da proje aşamasında olduğunu söyledi.

Toplantıda genel yatırımlarla ile ilgili bilgilendirme ve değerlendirme yapıldığını ifade eden Ergin, "Bugün genel yatırımlar hakkında kısaca bilgilendirildikten sonra, yapılacak 25 bin kişilik statla ilgili değerlendirmeleri almak, kendi önerilerimizi sunmak üzere yapacağımız istişare ile kent stadının temel parametrelerini oluşturmak için biraraya geldik. Bu toplantıdan sonra bürokrat ve mimar arkadaşlarımız, mahallinde bir takım değerlendirmeler yapacaklar. Ne kadar kısa sürede bunları tamamlarsak, ihale sürecine o kadar çabuk geçme durumumuz söz konusu olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın da konuşmasında, Hatay'da yapılması planlanan toplam 18 spor tesisinin olduğunu, bunlardan 12 tanesinin TOKİ, 5 tanesinin Spor Genel Müdürülüğü ve 1 tanesinin ise İl Özel İdaresi tarafından yapılacağını kaydetti.

Taşkın, Hatay'da 1 adet 25 bin kişilik stadyum, 1 adet 5 bin kişilik spor salonu, 2 adet 500 kişilik spor salonu, bin kişilik olimpik kapalı yüzme havuzu, 2 adet sentetik yüzeyli futbol sahası, 1 adet sentetik yüzeyli atletizm sahası, 1 adedi kapalı, 2 adedi açık tenis kompleksi, 1 adet 100 yatak kapasiteli sporcu eğitim merkezi, 1 adet spor yaşam merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürülüğü Hizmet Binası'nın yaptırılmasının planlandığını belirtti.

Toplantıda Mimar Bahadır Kul da yaptırılacak olan 25 bin kişilik stadyum ile ilgili proje önerilerinde bulundu.

Toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Hikmet Çinçin, Hatay Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Teksöz ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz de katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Salim Taş / Aycan Demirel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: